País Valencià 02/11/2021

Gairebé 20.000 persones assisteixen a les Places del Llibre de València i Castelló

'Noruega' de Rafa Lahuerta es converteix en el títol més venut de les dues fires de literatura en català al País Valencià

Ara
2 min
Un moment de la 9a edició de la Plaça del Llibre de València

ValènciaLa 9a edició de la Plaça del Llibre de València, celebrada del 27 d’octubre a l’1 de novembre, ha comptat amb l'assistència de prop de 15.000 persones, xifra que suposa doblar les visites de l’anterior edició. Per la seva banda, la 3a edició de la Plaça del Llibre de Castelló de la Plana, que va tenir lloc del 14 al 24 d’octubre, va reunir 4.000 assistents. Les xifres les ha facilitades una de les entitats organitzadores, la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), que les ha valorades molt positivament i que ha afirmat que el nivell d'afluència demostra la consolidació d'aquestes trobades de la literatura en català al País Valencià.

El president de la Fundació FULL, Jesús Figuerola, ha defensat que el projecte de Plaça del Llibre gaudeix “d’una triple normalitat: literària, editorial i de públic”. “Aquestes jornades literàries tenen un important valor simbòlic de reivindicació de les nostres autores i autors, així com d’una ciutadania desitjosa de llegir llibres en la seua llengua”, ha afegit.

Figuerola també s'ha felicitat per la pròxima celebració de la primera edició de la Plaça del Llibre d’Elx que tindrà lloc el dissabte 27 de novembre i per la previsió que el 2022 se celebri en més ciutats. En aquests moments, aquestes fires de la literatura en català al País Valencià tenen lloc a Alacant, Castelló de la Plana, Gandia i València.

'Noruega' torna a ser la novel·la més venuda

L'exitosa novel·la Noruega de Rafa Lahuerta s'ha convertit en el llibre més venut a la Plaça del Llibre de València i de Castelló de la Plana. En segon lloc trobem Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou, un llibre col·lectiu editat per M. Carme Junyent i Intel·ligència artificial d’Enric Senabre i Vicent Costa a la Plaça del Llibre de València; i Malifetes satisfetes d’Aina Garcia-Carbó i El manifest de les cures de The Care Collective, a la Plaça del Llibre de Castelló de la Plana.

stats