La Generalitat Valenciana acorda la reobertura de les terrasses fins a les 18 h

Amplia fins a les 20 h l'horari comercial i elimina el tancament de les grans ciutats durant els caps de setmana

Ara
2 min
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, durant la seva compareixença

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest migdia que els bars, restaurants i locals d’oci podran reobrir les terrasses fins les 18 h amb un màxim de quatre persones per taula a partir de dilluns vinent, 1 de març. També s'amplia l'horari dels comerços fins a les 20 h, però amb el 50% d'aforament. La decisió suposa flexibilitzar les restriccions vigents al País Valencià des del 21 de gener per frenar el gran augment de contagis durant els mesos de desembre, gener i febrer.

Puig, que ha comparegut després de la reunió de la taula interdepartamental juntament amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha informat de l'eliminació del tancament perimetral de les grans ciutats durant els caps de setmana. Per contra, es manté el tancament perimetral a escala autonòmica i la restricció de la mobilitat de 22 a 6 hores.

Tampoc es permetran les trobades als domicilis entre persones de bombolles de convivència diferents. El que sí es permeten són les reunions al carrer, que passen de dues a quatre persones. També es reobren parcs i jardins i es permetrà la pràctica de l'esport si les activitats són a l'aire lliure i sense contacte. Només s'autoritzen les modalitats individuals i per parelles, amb un màxim de quatre participants.

Finalment, i davant la proximitat de les festivitats de les Falles i la Magdalena, Ximo Puig ha recomanat als ajuntaments que eliminin els dies festius previstos a nivell local i que siguin declarats lectius. L'objectiu del Consell és evitar que davant l'eliminació de les celebracions al carrer, la ciutadania opti per fer trobades als espais privats.

Puig ha justificat el manteniment de bona part de les restriccions perquè, tot "i que estem millor, no estem bé", i ha reclamat que no es dilapidi "en uns dies el que ens ha costat aconseguir". "Els passos següents estaran guiats per la prudència", ha avançat.

El cap del Consell, Ximo Puig, durant la seva compareixença
stats