País Valencià 19/01/2021

La Generalitat Valenciana tanca la restauració i manté oberts els comerços fins a les 18 h

El Consell demanarà al govern espanyol que permeti rebaixar el toc de queda a les 20 h

Daniel Martín
2 min
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, durant la seva compareixença

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest migdia el tancament de la restauració –fins ara els bars i restaurants podien estar oberts fins a les 17 h– i del comerç a les 18 h a excepció dels establiments essencials com supermercats. També es tancaran els bingos, cases de joc, casinos, sales recreatives o gimnasos. Per contra, es mantindran oberts espais culturals com museus o teatres.

L'objectiu de les mesures és reduir l'expansió dels contagis, que durant les últimes setmanes han crescut amb força i han obligat a fer els primers trasllats de persones infectades a hospitals de campanya, a ajornar operacions no urgents i a derivar pacients a la sanitat privada.

De fet, segons dades facilitades per la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ahir dilluns els hospitals valencians també van tornar a batre el rècord de persones ingressades (3.829) i de persones a les UCI (505), una circumstància que des de divendres es repeteix cada dia. També es va registrar el màxim nombre de víctimes mortals (95: l’anterior era de 92).

Aquest dimarts el Consell ha acordat tancar les instal·lacions esportives amb l'excepció dels esportistes federats i sol·licitarà al govern espanyol que permeti rebaixar la mobilitat nocturna a les 20 h (en aquests moments és a les 22 h). També es mantindrà el tancament perimetral autonòmic.

Per contra, el Govern no decretarà la pròrroga del tancament perimetral dels municipis amb més incidència perquè, segons ha destacat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, la mesura no és efectiva i en només "4 de les 29 localitats" on era vigent durant els últims catorze dies s'ha reduït la incidència del virus. Les restriccions entraran en vigor a partir de dijous i es mantindran, com a mínim, durant 14 dies.

stats