País Valencià 25/02/2013

La Generalitat Valenciana anul·la les llicències de TDT i retrotrau el procés per a una nova adjudicació

El govern valencià ha pres aquesta decisió en compliment amb una sentència del Tribunal Suprem que detectava irregularitats en l'adjudicació de les llicències

Acn
1 min
Repetidors situats al cim del Montdúver, a Xeresa. JOSÉ SOLER / ACN

ValènciaEl Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) publica avui la decisió de la Generalitat Valenciana d'anul·lar les llicències de Televisió Digital Terrestre (TDT) concedides el 2006. La decisió correspon al compliment d'una sentència del Tribunal Suprem que dóna la raó a Tele Elx en detectar irregularitats en el procés d'adjudicació.

El Suprem va basar la seva resolució en el fet que el govern valencià va delegar en Doxa Consulting la valoració de les propostes presentades per aconseguir una freqüència digital i considera que una empresa no reuneix l'objectivitat i imparcialitat que se li pressuposen a l'Administració. La conselleria de Presidència ha publicat en el DOCV l'anul·lació de la concessió de les 42 llicències de TDT que va atorgar el govern que presidia Francisco Camps.

Amb aquest acord, l'Executiu que presideix Alberto Fabra anul·la la concessió de llicències i duu el procés al moment previ a la proposta d'adjudicació. En la publicació al DOCV, govern valencià entén que el Suprem anul·la les llicències per un defecte de forma en no estar suficientment motivades les concessions.

La decisió del Tribunal Suprem arribava el passat setembre després que el TSJ valencià desestimés un recurs previ de Tele Elx, empresa que es va presentar al concurs i que va quedar fora del repartiment de llicències per emetre en el nou mapa de les TDT. L'Alt tribunal considera que en la comunicació efectuada pel govern valencià no consta la valoració feta per Doxa Consulting i que, per tant, no permet que els aspirants coneguin el perquè no es va acceptar la seva oferta.

stats