País Valencià 20/12/2021

La Generalitat Valenciana demana ampliar el certificat covid a tota la restauració, gimnasos i cinemes

El Consell també desitja que s'estengui l'ús del document a les instal·lacions esportives, les piscines cobertes i els centres recreatius per a gent gran

Ara
1 min
El cap del Consell, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en una imatge d'arxiu

ValènciaLa Generalitat sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià l'aval per ampliar l'exigència del certificat covid a tota la restauració –ara es demana per a aforaments de més de 50 persones–, als gimnasos i a tots els llocs públics on es mengi o begui, com cinemes, circs o seus de col·lectius festers. El Consell també desitja que s'estengui la petició del certificat per a l'accés a tots els espais amb servei de restauració dels allotjaments turístics, les instal·lacions esportives, les piscines cobertes i els centres recreatius per a gent gran. El desig del govern valencià és que la norma estigui vigent, almenys, fins al 31 de gener.

La decisió l'ha anunciada aquest dilluns el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, després de la reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i l'Actuació enfront del Coronavirus, en la qual s'ha analitzat la situació epidemiològica, després que en un mes s'hagin triplicat els contagis, les hospitalitzacions i els ingressos en unitats de crítics.

Durant la seva compareixença, Puig ha reclamat a la ciutadania "trellat i sentit comú" durant les celebracions nadalenques i ha insistit en la necessitat d'utilitzar la mascareta i ventilar els espais tancats per limitar la transmissió del virus. "Els contagis es produeixen en espais de confiança", ha dit el president valencià, abans d'afegir: "Són festes, però no estem per a festes".

Compareixença de Ximo Puig
stats