País Valencià 24/01/2013

El govern valencià ofereix als professors un curs de formació sobre aparicions marianes i miracles

Esquerra Unida del País Valencià denuncia que el Servei de Formació del Professorat de la conselleria d'Educació ofereixi aquest curs, organitzat pel bisbat d'Alacant

Ara
1 min

ValènciaEl grup parlamentari d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha denunciat que el Servei de Formació del Professorat d'Alacant (CEFIRE) ofereix un curs sobre aparicions i miracles de la Mare de Déu. Aquest curs, ofert al professorat de la conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, començarà el 7 de febrer i acabarà el 14 de març. Un total de 69 persones han sol·licitat cursar aquest mòdul, però tan sols hi ha 60 places.

Segons la web del CEFIRE, aquest curs té com a objectius "presentar els elements que configuren la presència del cristianisme i reflexionar sobre la validesa del missatge de Jesucrist en el nostre temps". Els 60 professors que n'obtinguin una plaça hauran de fer aquest curs de 60 hores organitzat pel bisbat d'Alacant.

La diputada d'Esquerra Unida, Esther López Barceló, ha criticat que un organisme públic ofereixi aquest tipus de cursos. López Barceló ha exigit que "aquest tipus d'ofertes lectives per a docents es fomentin exclusivament per part del bisbat corresponent". "En un moment de crisi i retallades tan greus per a la nostra educació pública no podem permetre retrocessos d'aquesta magnitud que fan confondre adoctrinament religiós amb formació docent", afirma la diputada.

La diputada d'EUPV ha exigit a la conselleria d'Educació que "expliqui les prioritats en les línies de formació al professorat i qui finança aquests cursos dirigits a l'adoctrinament religiós del professorat en un estat aconfessional". López Barceló també s'ha preguntat pel tipus de conveni que manté la conselleria amb el bisbat per impartir aquests cursos i si es finança amb diners públics, "un curs que, segons el títol, versa sobre les aparicions marianes".

stats