País Valencià 26/09/2019

La Generalitat Valenciana destinarà 60 milions a pal·liar els efectes del temporal en les infraestructures

1.264 veïns ja han sol·licitat les ajudes urgents ofertes pel Consell

Ara
1 min
El municipi d'Almoradí, al Baix Segura, inundat pel desbordament del riu Segura

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous a les Corts Valencianes la posada en marxa del Pla Baix Segura. La iniciativa comptarà amb una dotació de 60 milions d'euros que es destinaran a la reconstrucció i impuls de les infraestructures de la comarca després dels danys provocats pel temporal de fortes pluges que va patir el sud-est de la Península.

"La Generalitat farà inversions immediates per reparar i millorar infraestructures de carreteres, sanitàries, educatives, agrícoles, mediambientals i totes aquelles vinculades a l'activitat econòmica, com els polígons industrials i el turisme", ha afirmat el cap del Consell.

Puig ha destacat que, un cop més, s'ha comprovat com "l'aigua, tan necessària per a la Comunitat Valenciana, provoca a vegades un gran sofriment a molta gent", i ha emfatitzat que "moltes persones ho han perdut tot, les seues cases, els seus negocis, les seues collites, i unes altres han patit danys quantiosos".

Davant d'aquesta situació, el president del govern valencià ha assegurat que "la Generalitat estarà al seu costat, com ho ha estat des del primer minut", i ha instat els grups parlamentaris a "anar tots a l'una, perquè aquest és un assumpte de comunitat, un assumpte d'estat".

Ximo Puig ha recordat que divendres passat el Consell ja va aprovar a Oriola "ajudes immediates de fins a 4.500 euros per a les persones", que en només tres dies ja han estat sol·licitades per 1.264 veïns. A aquesta línia cal sumar-hi 10 milions per compensar els ajuntaments les actuacions urgents.

stats