El govern valencià creu positiva la proposta per al canvi de model de finançament

Ximo Puig assegura que és "un pas en la bona direcció" i reclama "un repartiment equitatiu dels recursos"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va assegurar ahir que l'informe fet públic per la comissió d'experts per al nou model de finançament autonòmic representa "un pas en la bona direcció", ja que Puig considera que ha ajudat a "fer visible el problema valencià i al fet que ningú dubti de la insuficiència del finançament que patim". 

La proposta de reforma dels 'savis'

El cap del Consell es va expressar en aquests termes després de reunir-se amb el representant valencià en la comissió encarregada de la revisió del model, Francisco Pérez, juntament amb el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i la secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando, per analitzar l'informe.

Puig va defensar que "ara la feina ha d'avançar cap a un repartiment equitatiu dels recursos que permeti garantir la igualtat entre els ciutadans a través del criteri de població que defensa la Generalitat. Estem satisfets amb el fet que se situï clarament en el si de l'informe la necessitat d'arribar a un acord sobre el repartiment global del pastís i la definició de quin és l'estat de benestar que volem".

Puig es va felicitar que l'informe "avanci en la direcció d'acabar amb l''statu quo' amb l'objectiu de garantir un repartiment equitatiu dels fons entre les diferents comunitats autònomes que en l'actualitat no es produeix".

Per la seva banda, Francisco Pérez va explicar que "l'informe posa les bases per al disseny d'un nou sistema de finançament que abordi problemes com la suficiència, la solidaritat entre territoris, l'equitat o la transparència i que proporcioni a les comunitats més autonomia tributària".

Pérez també va assegurar que "si se segueixen les recomanacions incloses en l'informe, molts dels problemes valencians podrien trobar una solució i es podria posar punt final així al tracte discriminatori que pateix" el País Valencià.