País Valencià 13/02/2019

El govern valencià torna a obrir la porta a un possible avançament electoral

El Consell defensa que el rebuig dels comptes de Sánchez li impedeix fer polítiques

Daniel Martín
1 min
El portaveu del PSPV en les Corts Valencianes, Manolo Mata, creu que mantenir l'horari d'estiu seria una bona mesura per a una autonomia turística com la valenciana.

ValènciaEl govern valencià ha tornat a obrir la porta a un possible avançament electoral després que els pressupostos generals de l'Estat hagin sigut rebutjats aquest matí al Congrés. Així ho ha reconegut el portaveu socialista a les Corts, Manolo Mata, que ha defensat que el rebuig dels comptes estatals impedeix continuar amb les polítiques del Consell.

El també vicesecretari del PSPV ha dit que l'avançament electoral al País Valencià és factible, atès que és una atribució del president de la Generalitat, Ximo Puig, i que la continuïtat de la legislatura estava molt vinculada a aprofitar les inversions pactades als comptes estatals. "El final de la nostra legislatura estava molt en funció d'aplicar els increments pressupostaris", ha subratllat Mata per després afegir que "hi ha elements per prendre en consideració" l'avançament electoral.

Tot i que la convocatòria electoral és una facultat que només té el cap del Consell, Mata ha defensat la necessitat de consensuar la decisió amb Compromís i Podem, els dos socis dels socialistes al govern valencià, una anàlisi que ha afirmat que comparteix Ximo Puig.

stats