Literatura
País Valencià 05/07/2022

El govern valencià vol impulsar una Càtedra Vicent Andrés Estellés per preservar el llegat del poeta

La iniciativa pretén omplir el buit generat per la dissolució de la fundació de l'escriptor acordada recentment per l'Ajuntament de Burjassot

Ara
1 min
Representants de la conselleria d'Educació, Cultura i Esports amb membres de la família del poeta Vicent Andrés Estellés en una reunió recent.

ValènciaLa conselleria d'Educació, Cultura i Esports del govern valencià estudia des de fa gairebé un mes fórmules per preservar el llegat del poeta Vicent Andrés Estellés després que el ple de l'Ajuntament de Burjassot dissolgués la fundació de l'escriptor, que els últims 15 anys s'ha mantingut pràcticament sense activitat.

Després de mantenir diverses reunions amb la família del poeta i les entitats i organitzacions que han vetlat pel llegat d'Estellés, com l'associació Ca Bassot, així com amb representants de l'Ajuntament de Burjassot, la conselleria ha fet públic que, al seu entendre, una "solució àgil" seria impulsar una Càtedra Vicent Andrés Estellés. L'encarregat de detallar la iniciativa ha estat el secretari autonòmic de Cultura i Esports, Ximo López, que ha explicat que el seu departament està "disposat" a impulsar la càtedra amb les universitats públiques valencianes i, així, dotar-la de fons econòmics a partir del 2023. “D'aquesta manera –ha afegit López– la càtedra es convertirà en un espai d'estudi de l'obra del poeta i també podrà impulsar treballs d'edició i divulgació".

El secretari autonòmic de Cultura i Esports ha destacat la urgència de la iniciativa atès que el 2024 es commemorà el centenari del naixement del poeta. La fórmula, segons López, també permetria que la càtedra donés suport a les iniciatives socials que es duen a terme al voltant de l'obra de l'escriptor de Burjassot, com són les Festes Estellés. Seria, així mateix, segons ha detallat la conselleria, "un òrgan col·legiat amb la participació de representants del món associatiu, del món de la investigació, de la família del poeta i d'altres administracions que en vulguin ser partícips”.

stats