País Valencià 14/06/2013

El govern valencià "respecta per raons històriques i jurídiques" el concert econòmic basc i navarrès

El vicepresident José Ciscar critica les posicions enfrontades de les diferents federacions del PSOE respecte la reforma del sistema de finançament autonòmic

Acn
1 min

ValènciaEl vicepresident i portaveu de la Generalitat Valenciana, José Ciscar, ha assenyalat aquest divendres que l'Executiu "respecta" els concerts econòmics del País Basc i Navarra. A preguntes dels mitjans sobre les declaracions del primer secretari del PSC, Pere Navarro, sobre aquesta qüestió, José Ciscar ha dit que no era partidari de valorar-ho i ha indicat que aquests concerts "estan aquí des de fa temps i tenen les seves raons històriques i jurídiques".

El vicepresident valencià ha afegit però que "no es pot fer molt de cas del que diguin determinades federacions (socialistes), el que cal és que el PSOE fixi postures com a PSOE". "Respectem els concerts econòmics però el que volem és que es canviï l'actual sistema de finançament", ha dit José Ciscar.

El vicepresident valencià ha respost així a les informacions que durant la setmana indicaven que el ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, assenyalava que el País Valencià es trobava en la mitjana del finançament per habitant, en contra del que defensa el govern valencià. Ciscar ha assegurat que "Hisenda sap que la Comunitat Valenciana està infrafinançada i que no hi ha cap informe ni de dintre de la Comunitat Valenciana ni de fora que digui que estem ben finançats".

stats