País Valencià 16/05/2013

El jutge imputa uns altres dos ex alts càrrecs de la Generalitat Valenciana en el cas Gürtel

María Auxiliadora Hernández i Silvia Caballer declararan com a imputades per haver contractat amb diverses mercantils del grup Correa

Efe
2 min

ValènciaEl jutge que investiga la branca valenciana del cas Gürtel ha citat a declarar com a imputats dos ex alts càrrecs de la Generalitat Valenciana. Concretament, María Auxiliadora Hernández Miñana i Silvia Caballer Almela, que han estat citades a declarar per haver contractat quan exercien càrrecs de responsabilitat en el govern valencià amb empreses del grup de Francisco Correa. Les dues imputades ja van declarar com a testimonis en el conegut judici del 'cas dels vestits'.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, María Auxiliadora Hernández ha estat citada a declarar el 20 de juny a les 9.30 hores en relació amb la contractació de l'acte Congrés Família i Escola 2006, adjudicat per la conselleria de Cultura a diverses mercantils del grup de Francisco Correa, considerat capitost de la trama Gürtel.

El mateix dia, a les 10.15 hores, haurà de prestar declaració Silvia Caballer en relació amb la contractació del II Congrés de Programari Lliure, celebrat a Castelló el maig del 2005. Caballer ha ocupat diversos càrrecs en el govern valencià, concretament, els de directora general d'Arxius i Innovació Tecnològica, secretària general de l'Institut Valencià de la Joventut o directora general del Llibre.

Per la seva banda, María Auxiliadora Hernández és la germana de l'exconsellera d'Agricultura i diputada del PP valencià Maritina Hernández, i ha ocupat els càrrecs de directora de l'Institut d'Avaluació i Qualitat Educativa i secretària autonòmica d'Educació.

Ambdues van ser citades a declarar com a testimonis durant la celebració del conegut judici del 'cas dels vestits', en el qual van ser processats i declarats no culpables l'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i l'exsecretari regional del PP valencià Ricardo Costa.

María Auxiliadora Hernández va reconèixer durant la seva declaració en el judici haver contractat l'organització de diversos congressos amb l'empresa Orange Market, relacionada amb la trama Gürtel.

Silvia Caballer, que va negar conèixer el màxim responsable de la companyia Orange Market, Álvaro Pérez, va ser preguntada per l'advocat de l'acusació popular, Virgili Latorre, sobre el II Congrés de Programari Lliure, celebrat el 2005, pel qual es van signar quatre contractes menors per idèntica quantitat (12.200,24 euros, el límit perquè es considerés menor) en la mateixa data.

Aquestes diligències s'emmarquen dins la peça número 5 de la causa coneguda com Gürtel que investiga un presumpte finançament irregular del PP valencià. La peça separada número 5 investiga concretament possibles irregularitats en les contractacions públiques, de naturalesa presumptament delictiva, dels gestors d'Orange Market −i altres empreses del grup de Francisco Correa− amb la Generalitat Valenciana i altres societats públiques.

stats