País Valencià 10/10/2017

Importants dirigents fallers van participar ahir en la contramanifestació violenta del Nou d'Octubre a València

Jesús Hernández Motes afirma que està "fart de sentir parlar dels Països Catalans"

Ara
1 min
Jesús Hernández Motes, ahir a la contramanifestació convocada per l'extremadreta.

ValènciaEl president i el vicepresident de la Interagrupació de Falles de València, Jesús Hernández Motes i Pedro Pons, respectivament, van participar ahir a la contramanifestació que grups d'extrema dreta van dur a terme per boicotejar la manifestació que cada any els partits valencianistes i d'esquerres convoquen amb motiu de la celebració de la diada del Nou d'Octubre. Els seguidors ultres van agredir diversos ciutadans i periodistes i van causar un ferit, un jove a qui van trencar diverses dents.

En declaracions al diari 'Levante', Hernández Motes ha assegurat que va participar a la protesta, que no disposava d'autorització i que va estar dirigida per grups ultres i la facció més radical dels aficionats del València CF, perquè "estic fart de sentir parlar dels Països Catalans".

El dirigent faller no ha amagat la seva animadversió envers Catalunya i ha defensat la seva assistència perquè "estava menjant amb la família i em va venir de gust anar a aquesta concentració perquè em sembla injust el que està passant".

Opositors a les polítiques de Compromís

Hernández Motes i Pons han estat dos actors claus en l'oposició que, des de certs col·lectius fallers, es manté envers la gestió del regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València i membre de Compromís Pere Fuset.

Sobre la presència d'Hernández Motes i de Pons a les protestes d'ahir, Fuset ha assegurat que "resulta difícil reconèixer com a interlocutor" Hernández Motes, i ha afirmat que les falles "necessiten representants que anteposen les festes a la política i que es desmarquen de la violència física o verbal".

stats