País Valencià 05/06/2013

El jutge del cas Gürtel valencià imputa l'exatleta Niurka Montalvo i el diputat del PP David Serra

Estan citats a declarar pels contractes de la Generalitat Valenciana amb la trama per organitzar l'Open de tenis del 2006 i 2007 i el Circuit Europeu de Golf 2008

Efe
2 min

ValènciaEls ex alts càrrecs del govern valencià David Serra i Niurka Montalvo han sigut citats a declarar com a imputats pel jutge que investiga la branca valenciana del cas Gürtel. Tots dos han sigut citats i prestaran declaració en el marc de la peça relativa als contractes de la Generalitat Valenciana amb empreses de la trama com Orange Market.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, ambdues citacions s'han assenyalat per al 10 de juliol a les 10.30 i 11.45 hores, respectivament, segons consta en una providència del jutge que instrueix la causa.

David Serra és diputat autonòmic del PP i actualment està imputat en dues peces més separades d'aquest mateix cas que investiguen suposats delictes electorals del Partit Popular durant 2007 i 2008, anys en els quals va ocupar el càrrec de sotssecretari dels populars valencians. El proper 10 de juliol, Serra haurà de declarar pels contractes relacionats amb l'Open de tenis 2006 que va realitzar la conselleria de Cultura, Educació i Esport amb societats de la trama.

Per la seva banda, l'exatleta espanyola nascuda a l'Havana (Cuba) i medallista en diverses competicions internacionals Niurka Montalvo ha sigut citada pels mateixos contractes de l'Open de tenis, però en la seva edició de 2007, i els subscrits per a la presentació del Circuit Europeu de Golf 2008, anys en els quals va ocupar el càrrec de secretària autonòmica d'Esport del govern valencià.

Montalvo ja va acudir a declarar com a testimoni en aquesta mateixa causa el maig de 2009, amb 34 alts càrrecs més de la Generalitat Valenciana que van autoritzar contractes entre l'administració i Orange Market o van formar part de les meses de contractació.

El jutge entén que Serra i Montalvo van tenir una "presumpta i aparent intervenció rellevant i responsabilitat en la decisió de les esmentades contractacions", per la qual cosa "en atenció al possible contingut de l'interrogatori es fa necessària la seva declaració en qualitat d'imputats assistits de lletrat".

El magistrat, en la mateixa providència, ha ampliat l'objecte de la declaració de l'ex alt càrrec Silvia Caballer, que inicialment havia sigut citada a declarar sobre els contractes per a l'organització de l'II Congrés de Programari Lliure de 2005 i ara haurà de fer-ho sobre tots els contractes entre Projecte Cultural Castelló SA i Orange Market.

stats