L'incendi de Monòver, al País Valencià, podria quedar estabilitzat en les pròximes hores

La Guàrdia Civil ha detingut l'home que hauria originat el foc amb una crema agrícola

L'incendi forestal que dijous va obligar a desallotjar preventivament al voltant de 20 persones de 12 habitatges de la partida de la Romaneta, al terme municipal de Monòver (Vinalopó Mitjà), continua cremant i ja ha calcinat 150 hectàrees. La proximitat a residències habitades ha provocat que la Generalitat Valenciana hagi decretat la situació 1 del Pla Especial d'Incendis Forestals.

El foc, que s'hauria iniciat arran d'una crema agrícola, s'hauria vist beneficiat pel vent que bufava dijous a la zona. Amb tot, la seva evolució és favorable i podria considerar-se estabilitzat a última hora d'aquest divendres o, més probablement, dissabte al matí.

D'altra banda, la Guàrdia Civil ha detingut l'home que presumptament hauria realitzat les cremes agrícoles que haurien provocat el foc, tot i estar prohibides en aquesta època de l'any. Després de declarar al jutjat de Novelda, el detingut ha sigut posat en llibertat amb l'obligatorietat de comparèixer mensualment. L'home ha quedat investigat en una causa oberta per un delicte d'incendi forestal per imprudència.

El + vist

El + comentat