País Valencià 24/10/2019

Ingressa a la presó l'home acusat de degollar la seva exparella a Dénia

El detingut ja havia sigut condemnat per haver agredit la seva excompanya

Ara
2 min
L'home acusat de degollar la seva exparella a Dénia moments abans de declarar al jutjat de Dénia

ValènciaLa magistrada titular del jutjat de violència sobre la dona número 1 de Dénia ha decretat aquesta tarda l'ingrés a la presó de manera provisional, comunicada i sense fiança per a l'home detingut dimarts passat per matar presumptament la seva exparella en un pis de la capital de la Marina Alta. La causa està oberta inicialment per un delicte d'homicidi, dos delictes de trencament de sentència i/o mesura cautelar i un delicte de violació de domicili, sense perjudici d'una posterior qualificació jurídica.

La víctima, una dona de 44 anys, va morir aquest dimarts a la matinada a Dénia després de ser degollada presumptament per la seva exparella, de 54 anys. Els fets es van produir a l'habitatge de la dona, on cap a les 4.30 hores l'home va accedir sense autorització i suposadament la va degollar. Posteriorment, el presumpte autor va ser detingut, segons les mateixes fonts. En el moment del crim, al domicili hi havia la filla petita de la parella, que té 11 anys. Tant la dona morta com la seva exparella són d'origen rus.

49 dones assassinades des de principi d'any

Si es confirma que es tracta d'un cas de violència masclista, des de principi d'any 49 dones hauran sigut assassinades per les seves parelles o exparelles. Tres casos més continuen investigant-se, entre els quals el d'una dona de 63 anys presumptament assassinada pel seu cònjuge al juny a Santa Cruz de Tenerife. El cas de la jove de 25 anys que va aparèixer morta aquest diumenge a Vic, en canvi, ja s'ha confirmat com una mort atribuïble a la violència masclista. Per això, la jutge de guàrdia de Vic s'ha inhibit en favor del jutjat número 4, amb competències en matèria de violència sobre la dona en les diligències obertes. No hi havia antecedents judicials de violència entre la parella.

L'assassinat d'aquest dimarts a Dénia, el setè per violència masclista al País Valencià al 2019, elevaria a 1.023 el nombre de víctimes mortals per aquesta causa des que es van començar a registrar les estadístiques el 2003. A més, des de principi d'any, la violència masclista ha deixat 36 menors orfes i només constaven denúncies en nou dels casos, que representen menys del 20%.

stats