País Valencià 14/03/2017

Isabel Bonig, reelegida presidenta del PP valencià

José Luis Bayo va renunciar a continuar en el procés electoral en considerar que no disposava de les garanties necessàries

Ara
1 min
Isabel Bonig en el moment d'emetre el seu vot

ValènciaIsabel Bonig ha estat proclamada candidata única a la presidència del Partit Popular valencià després de les votacions celebrades ahir, i després de la renúncia de l'altre precandidat, José Luis Bayo, a continuar en el procés electoral per considerar que no comptava amb les garanties necessàries. Hores abans de les votacions, un jutjat de València va desestimar la petició de Bayo que se suspengués el procés de manera cautelar per violació de drets fonamentals. Amb aquesta victòria, Isabel Bonig es garanteix la reelecció com a presidenta del PPCV en el congrés dels populars valencians, que se celebrarà l'1 i 2 d'abril al Palau de Congressos de València.

En l'elecció han participat 6.824 afiliats sobre un cens d'inscrits en el procés de 7.006. En conjunt, el Partit Popular disposa de 140.000 afiliats.

En total, Isabel Bonig ha rebut 6.645 vots, és a dir, el 97,38% del cens d'inscrits. Per províncies, el suport a Bonig s'ha distribuït en 3.157 vots a València, 2.301 a Alacant i 1.187 a Castelló.

Per ser proclamat candidat a la presidència del Partit Popular calia obtenir un mínim del 10% dels vots vàlids emesos. Per ser proclamat candidat únic calia assolir almenys el 50% dels vots en dues províncies amb una diferència superior a 15 punts sobre l'altre candidat.

stats