País Valencià 03/09/2013

La magistrada del cas Cooperació obre judici oral contra l'exconseller del PP Rafael Blasco

La jutge dóna suport a la Fiscalia i també aprecia delictes en la concessió de subvencions per a projectes al Tercer Món

Efe
1 min
Blasco seu des d'avui darrere dels grup de l'oposicio. / KAI FÖRSTERLING / EFE

ValènciaEl Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha notificat avui la decisió de la magistrada competent d'obrir judici oral contra l'exconseller popular de Cooperació i Solidaritat Rafael Blasco i altres vuit persones en el marc de l'anomenat 'cas Cooperació'.

La jutge instructora del cas que ha investigat un presumpte frau en ajudes destinades al Tercer Món ha dictat l'obertura de judici oral –tot i que la data encara està per determinar– respecte a la primera peça de la investigació sobre el suposat frau en les subvencions de la Generalitat per a cooperació internacional.

Aquesta peça investiga els presumptes delictes comesos en la concessió el 2008 de subvencions de la Generalitat a la Fundación Cultural y Estudios Sociales (Cyes) per 1,8 milions d'euros, i compta amb nou processats, entre ells l'exconseller del PP Rafael Blasco, que actualment és diputat no adscrit a les Corts Valencianes.

La causa investiga delictes de frau de subvencions, falsedat documental, tràfic d'influències, prevaricació, malversació de cabals públics i falsedat documental en la concessió a Cyes (una fundació sense cap relació amb la constructora del mateix nom) d'1,8 milions d'euros per a projectes a Nicaragua, on solament van arribar 43.000 euros.

Blasco, conseller entre 2007 i 2011, va abandonar el PP després de la seva imputació i abans que es votés la seva expulsió del grup popular de les Corts Valencianes.

stats