El jutjat de Castelló alça la mesura que suspenia el repartiment de llibres de temàtica LGTBIQ+

El magistrat sosté que no s'ha aportat cap prova que el contingut de les obres atempti contra els drets humans

Ara
1 min
Alguns dels exemplars de 32 llibres de temàtica LGTBIQ+ facilitats per la regidoria de Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Castelló

ValènciaEl magistrat David Yuste, titular del jutjat contenciós administratiu número 1 de Castelló de la Plana, ha alçat la mesura cautelar que suspenia el lliurament dels exemplars de 32 llibres de temàtica LGTBIQ+ a onze instituts públics de la ciutat i un centre de menors que havien sigut facilitats per la regidoria de Feminisme i LGTBI de la ciutat. La resolució inicial va ser presa per la magistrada Carola Soria Piquer, que substituïa Yuste temporalment.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, el magistrat ha pres la decisió després d'analitzar les al·legacions presentades per l'ajuntament de la ciutat i el ministeri fiscal. Yuste entén que l'actuació administrativa impugnada "té un fonament legal directe" en la llei del 2017 de la Generalitat Valenciana per al reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere.

Segons recull la resolució, en la denúncia de l'associació Abogados Cristianos "no s'ha aportat cap prova" ni indici que evidenciï que "el contingut dels materials atempti contra els drets humans". "No s'ha provat, en definitiva, que l'actuació impugnada pogués causar cap perjudici", aclareix el magistrat. El jutge conclou subratllant que "acordar la mesura cautelar en aquest cas equivaldria a deixar l'aplicació de les lleis vigents a l'arbitri dels interessos o valoracions subjectives dels particulars".

stats