País Valencià 24/10/2012

Els Joves Socialistes de València obren la seva pròpia acadèmia d'idiomes

L'agrupació denuncia la manca de places a l'Escola Oficial d'Idiomes i ofereix la possibilitat d'aprendre anglès i francès a persones sense accés als estudis reglats

Salvador Almenar
1 min
Solar on fa anys està projectada la nova Escola d'Idiomes

ValènciaMilers de joves valencians que volien aprendre idiomes s'han quedat sense la possibilitat de fer-ho per la saturació que pateix l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI). Aquesta ha estat la motivació dels Joves Socialistes de València per engegar una iniciativa que permetrà que un grup de persones que volen aprendre anglès o francès ho puguin fer de la mà dels militants socialistes. Davant l'alta demanda i l'escassetat de places ofertes per aprendre idiomes, els socialistes han decidit fer un pas endavant i muntar la seva pròpia acadèmia d'idiomes.

Els socialistes denuncien que l'abandonament del projecte d'ampliació de l'EOI de València per part de la Generalitat Valenciana "s'ha traduït en 25.000 persones sense possibilitat d'augmentar aquest any la seva formació en llengües estrangeres". Per aquest motiu, amb les classes particulars que impartiran a la seva seu pretenen "donar un cop de mà" als joves que no hagin pogut accedir als estudis reglats.

El secretari de Joves Socialistes de València, Javier García Safont, responsabilitza d'aquesta situació els governs del Partit Popular, perquè "després d'anys prometent que ampliarien l'Escola Oficial d'Idiomes, avui només veiem un solar amb un vell cartell" que n'anuncia l'obra, ha denunciat.

stats