País Valencià 30/07/2014

L'alcalde del PP de la localitat valenciana de Paterna, Lorenzo Agustí, dimiteix per sorpresa

L'encara alcalde anuncia en el ple que demà presentarà la renúncia al càrrec i proposa la regidora Elena Martínez com a alcaldessa

Ara
2 min
L'alcalde Lorenzo Agustí està imputat per la seva gestió al capdavant de l'Ajuntament de Paterna.

ValènciaL'alcalde de la localitat valenciana de Paterna, Lorenzo Agustí, ha anunciat aquest dimecres durant la celebració del ple municipal la seva decisió d'abandonar el càrrec. L'alcalde del PP ha assegurat que demà presentarà per registre d'entrada la seva renúncia a l'alcaldia "perquè és el millor per a Paterna" i ha proposat al ple l'elecció de la regidora Elena Martínez com a nova alcaldessa. Tot i la proposta d'Agustí, el grup municipal del PP proposarà el nou alcalde o alcaldessa que serà triat en un ple extraordinari l'11 d'agost.

Lorenzo Agustí està imputat per dos assumptes. El primer està relacionat amb una suposada prevaricació administrativa entorn de l'adjudicació del projecte de l'Auditori Antonio Cabeda de la localitat, arran d'una denúncia presentada pel PSPV local. Agustí està imputat en aquesta causa des de setembre de 2013.

Sobre aquest tema, Agustí, a la seva declaració davant el jutge, va defensar que el projecte de l'Auditori Antonio Cabeda es va adjudicar conforme a la llei i "no a dit". Per justificar-ho, va aportar un informe d'Intervenció que certifica la "correcta" tramitació del mateix, segons va dir a la seva sortida del jutjat.

Així mateix, Agustí està imputat, des de juny d'aquest any, al costat d'altres cinc regidors de l'Ajuntament, per presumpta prevaricació en relació amb diversos contractes d'una empresa municipal per promocionar la denominada Zona Franca –projecte que contempla la creació d'un gran polígon industrial amb determinats beneficis fiscals–.

L'origen d'aquesta segona causa es remunta a una denúncia interposada pel grup municipal Compromís davant Fiscalia en la qual la formació política advertia d'una sèrie de presumptes irregularitats entorn de contractes amb l'empresa municipal Gestió i Serveis Paterna S.L.O. (Gespa) per promocionar la Zona Franca.

El procediment està obert per un suposat delicte de prevaricació administrativa en relació amb diversos contractes d'una empresa municipal que, segons la denúncia presentada per Compromís, no s'ajusten a l'objecte social de la mateixa ni han estat adjudicats pel procediment administratiu adequat.

D'altra banda, l'any passat Agustí no va acceptar l'acta de diputat de les Corts Valencianes a la tenia dret després de la dimissió de la diputada Alicia de Miguel, per ser el següent en la llista del PP per València. L'alcalde va justificar el rebuig a l'acta de parlamentari per dedicar-se "completament" a la gestió municipal de Paterna, pels projectes que tenia en marxa l'Ajuntament, així com per motius "d'àmbit personal i familiar".

stats