País Valencià 09/09/2016

L'exdirigent del PP valencià Alfonso Rus nega haver cobrat comissions com sí va fer el seu excol·laborador Marcos Benavent

L'expresident de la Diputació de València acusa el comissionista confés del partit de cobrar comissions il·legals a canvi de contractes públics

Efe
3 min
L'exdirigent del PP valencià Alfonso Rus a la seva sortida dels jutjats.

ValènciaL'expresident de la Diputació i del PP provincial de València Alfonso Rus ha assegurat avui que ell "mai en la vida" ha cobrat una comissió il·legal en el seu partit, sinó que era l'exgerent de l'empresa pública Imelsa Marcos Benavent qui "deia que les cobrava".

A la sortida del jutjat, Rus ha fet aquestes declaracions a preguntes dels periodistes sobre les afirmacions de Benavent qui va revelar el cobrament per part del PP de comissions il·legals del 2 o 3% del valor dels contractes adjudicats des de l'administració pública.

L'expresident de la Diputació ha declarat avui davant el jutge com a imputat en una de les peces separades del cas Imelsa, la que investiga contractacions fictícies de personal en aquesta empresa pública, encara que solament ha contestat a les preguntes dels seus advocats.

"No hi havia cap caixa B", ha assegurat Rus, que ha recalcat que es tracta d'una possibilitat que ell "nega totalment", i ha reiterat que la veu que s'escolta comptant diners en els enregistraments del cas no és la seva.

Com ja va manifestar al gener a la seva declaració davant el jutge instructor del cas Imelsa, l'expresident del PP valencià ha denunciat que les proves en contra seva són "un muntatge", i ha explicat que "quan s'obri el secret de sumari totalment" explicarà aquestes afirmacions.

A preguntes dels periodistes sobre les afirmacions de l'exgerent d'Imelsa que eren Rus i el seu cap de gabinet, Emilio Llopis, els qui li van ordenar realitzar contractes de forma irregular des d'Imelsa, l'expresident de la Diputació ha afirmat que "ni contractava, ni acomiadava, ni feia el seguiment de les ocupacions" en l'empresa pública.

"Jo sóc dels que tiro el córner, remato i em poso de porter", ha ironitzat, i ha assegurat que si el jutge l'ha cridat a declarar ha estat "perquè han fet cas a una persona que es diu Marcos Benavent, i ara veuran si el que diu és veritat o no".

Rus ha posat en dubte la "credibilitat" de l'autodenominat "ionqui dels diners", un home "que quan va saber que anaven a per ell es va escapolir, va estar tres o quatre mesos per aquí i quan es va acabar els diners va tornar, i va pactar amb no sé qui, i a partir d'aquí ha vingut amb la cueta i l'arracada i ha dit que és un ionqui", ha criticat.

"Jo he estat dues nits al calabós, i ell, que ha dit que havia robat, no ha estat ni un dia", ha afegit, i ha explicat que, si Benavent apuntava a ell és "perquè li interessa", però que era el mateix exgerent d'Imelsa "qui repartia els diners".

Respecte als "favors personals" en forma de sous a "amics" que no treballaven denunciats ahir per Benavent, Rus ha ressaltat que "era ell qui contractava i qui ha de dir quins amics eren".

Rus ha explicat que durant la seva declaració li han "dit quatre o cinc noms" de suposats "zombis", persones que cobraven un sou de l'empresa pública sense treballar, dels quals, ha assegurat, "en conec dues, no més".

Preguntat sobre si comparteix la consideració de Benavent que la imputació de l'exalcaldessa de València, Rita Barberá, seria "lògica", ha afirmat que "Rita serà Rita", i ha afegit: "Jo, a la meva, que ja en tinc prou".

L'arribada de Rus als jutjats ha coincidit amb una paròdia protagonitzada per part de l'equip de Pot de Plom Teatre i l'actor Xavi Castillo, caracteritzats com l'exdirigent provincial i com l'autodenominat "ionqui dels diners", Marcos Benavent.

stats