País Valencià 26/05/2015

Marcos Benavent justifica la presumpta trama de corrupció teixida a Imelsa dient que era un "ionqui dels diners"

L'exgerent de l'empresa dependent de la Diputació de València ha comparegut avui als jutjats, on ha dit als periodistes que "farà molt de mal" dient la veritat

Efe
3 min

ValènciaL'exgerent de l'empresa Imelsa, dependent de la Diputació de València, Marcos Benavent, ha afirmat aquest dimarts que "farà molt de mal" amb les seves declaracions judicials, però "la gent ha de saber la veritat". Benavent, al qual s'ha retirat el passaport, s'ha negat a declarar davant el jutjat d'instrucció número 6 de València, que instrueix la causa oberta després d'una denúncia interposada pels actuals gestors d'aquesta empresa pública per irregularitats comptables i sostracció de material informàtic.

Aquesta investigació, en principi, no té relació amb la denúncia interposada per Esquerra Unida davant la Fiscalia Anticorrupció, sobre la qual s'ha decretat el secret de les actuacions, a partir d'uns enregistraments realitzats per Benavent, que implicarien el president de la Diputació, Alfonso Rus, i altres polítics en una suposada trama de corrupció.

"M'he emportat de tot, diners i caixa i comissions. Era un ionqui dels diners, quasi tothom està en mogudes", ha dit Benavent als periodistes sense voler referir-se de forma expressa ni a Rus ni a cap altre polític. Preguntat per la seva relació amb el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha assegurat que el coneix però que no s'hi ha reunit.

Benavent ha reconegut haver passat els últims mesos a l'estranger, a la zona amazònica de l'Equador, el Japó i Holanda, des d'on tenia previst "perdre's" a l'Índia, el Nepal, el Tibet i Bhutan, però va decidir tornar a Espanya quan es va publicar que havia sigut denunciat pels actuals gestors d'Imelsa.

"Diré la veritat, no sé si açò serà estirar la manta, però espere que servisca d'alguna cosa, perquè faré molt de mal, però la gent necessita saber la veritat, dir que ens equivoquem, demanar perdó i tirar endavant, i en aquest procés que cadascun faça el que crega convenient", ha afegit.

Malgrat que no ha declarat al jutjat ni ha presentat cap document, ha reiterat la seva intenció de col·laborar amb la Fiscalia Anticorrupció, que investiga la denúncia presentada per Esquerra Unida.

Marcos Benavent ha reconegut haver "viscut en la inconsciència": "És el que hi ha, intentaré reposar tot el que puga i assumir la pena que em siga imposada. No pensen que tinc gaires diners, ni comptes al Panamà, ni res per l'estil. Tinc alguna cosa per viure", ha afirmat.

Benavent ha eludit preguntes insistents sobre si era el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, el que suposadament comptava diners en els enregistraments que ell mateix va realitzar i que s'han publicat en diversos mitjans de comunicació, si "la cap" a la qual s'al·ludeix en aquests enregistraments era l'alcaldessa de València i si impliquen altres polítics.

Tampoc ha esclarit davant els periodistes la quantitat de diners que hauria desviat als seus comptes personals, encara que ha afirmat amb rotunditat: "Esclar que m'he emportat diners".

"Hi ha coses que no puc dir perquè col·labore amb la justícia, no puc parlar dels enregistraments, jo no els he filtrat, però les vaig fer jo i són vertaderes", ha explicat l'exgerent d'Imelsa.

Nou aspecte físic

L'aspecte físic de Marcos Benavent ha canviat molt respecte a les seves últimes aparicions públiques i ha arribat a la Ciutat de la Justícia de València amb roba molt informal, una densa barba i nombroses arracades i polseres.

"M'agrada així, ho sent així", ha explicat sobre el seu aspecte. "Faig els meus tallers, ioga, tantra, les meues coses... Tallers d'agricultura biodinàmica, escolte sons de la naturalesa... Els meus animalets...".

Sobre el seu canvi de criteri per denunciar la corrupció, Benavent ha explicat: "Fa temps que visc en la inconsciència, però el desembre passat no vaig poder aguantar més. Jo ja era crític amb la corrupció, qui em coneix ho sap. Amb Rus hi tenia confiança professional, però no hi compartia gaires coses, ni amb el PP ni amb les formes de governar".

Després d'una llarga conversa amb els periodistes, Benavent ha posat per als fotògrafs en diverses postures, fent cas omís de les recomanacions del seu advocat, que ha tractat que marxés en diverses ocasions.

stats