Corrupció
País Valencià 31/01/2023

Francisco Camps perd els nervis al jutjat contra Francisco Correa: "Fill de puta, em vols arruïnar la vida!"

El líder de la Gürtel declara que els seus negocis es basaven en "l'estreta relació" que tenia Álvaro Pérez amb l'expresident valencià

Ara
3 min
El líder de la Gürtel, Francisco Correa (d); el seu número dos, Pablo Crespo (c), i el responsable de la trama al País Valencià, Álvaro Pérez el Bigotes (e).

ValènciaTota la tensió acumulada per l'expresident valencià Francisco Camps els darrers anys ha esclatat avui a les portes de l'Audiència Nacional quan s'ha encarat al líder de la Gürtel, Francisco Correa: "Fill de puta, em vols arruïnar la vida!", li ha etzibat al final de la sessió del judici que se segueix contra ell a Madrid. El procés judicial pretén esbrinar si l'excap del Consell va ordenar adjudicar a la Gürtel un expositor de la Generalitat a Fitur 2009 per saldar part dels 800.000 euros que el PP autonòmic devia a l'empresa.

La tensió s'ha desfermat en acabar la sessió quan, segons ha recollit l'agència Efe, Camps s'ha enfrontat amb Correa –que gaudeix d'un permís penitenciari–, a qui, ja al carrer, ha insultat titllant-lo de "mentider" i "fill de puta" per haver declarat que el coneixia personalment i que la xarxa corrupta es va introduir al País Valencià gràcies a l'"estreta" relació i la "química" que va sorgir entre l'exdirigent conservador i Álvaro Pérez, el Bigotes, cap de la branca valenciana de la trama. Aquesta versió ha estat rebaixada per l'advocat de l'expresident Pablo Delgado, que ha negat els insults, però que sí que ha reconegut que Camps ha dit que "li volen arruïnar la vida" i que ha qualificat l'empresari de "mentider".

L'expresident valencià Francisco Camps atenent als mitjans de comunicació a les portes de l'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu..

Pacte amb la Fiscalia

Durant la sessió, els dos principals caps de la Gürtel, Francisco Correa i Pablo Crespo, havien confirmat l'acord de conformitat amb la Fiscalia pel qual han reconegut els fets. En el seu testimoni han relatat com la "captació de negoci" de la xarxa corrupta es basava en la complicitat que teixien amb càrrecs polítics, tal com hauria fet el Bigotes amb Camps. "[Álvaro Pérez] va iniciar una molt bona relació" amb l'expresident, ha declarat Correa, que ha detallat que gràcies a aquesta amistat, l'excap del Consell "va anar presentant" a l'empresari els altres càrrecs del partit i de l'administració valenciana.

"Pérez em deia que tenia una relació molt estreta, que tenia química amb el senyor Camps", ha afegit Pablo Crespo, que ha recordat que l'empresari es referia a Camps "de manera afectuosa" com "el curita". Crespo ha defensat que si la xarxa corrupta fraccionava els contractes públics era perquè l'hi requerien des de l'administració i en la seva última intervenció d'aquest dimarts ha confirmat que la Gürtel feia regals a polítics, entre els quals figurarien familiars de l'expresident de la Generalitat.

El testimoni Crespo continuarà el pròxim 13 de febrer, quan es reprengui el judici, data en la qual molt probablement també tindrà lloc un dels moments claus del procés, la declaració d'Álvaro Pérez, que durant la instrucció del cas va admetre que Camps li va prometre el contracte de Fitur el novembre del 2008 mentre passejaven junts prop de la casa de l’expresident. Si els fets són provats, Francisco Camps podria afrontar una pena de fins a dos anys i mig de presó i deu anys d'inhabilitació per a càrrec públic que sol·licita el ministeri fiscal pels delictes de prevaricació i frau.

L'empresari Francisco Correa a la seva arribada a l'Audiència Nacional en una imatge d'arxiu.
stats