País Valencià 20/12/2012

La consellera valenciana d'Educació fa seu el discurs de Wert sobre el tracte igualitari del castellà i el català

María José Català assegura que el debat sobre la Lomce es va tancar ahir perquè no hi ha "cap tractament desfavorable que perjudiqui les llengües cooficials"

Acn
1 min
La consellera reunida amb els representants dels centres escolars de València.

ValènciaLa responsable d'Educació de la Generalitat Valenciana, María José Català, ha donat aquest dijous per tancat el debat sobre el projecte de reforma educativa impulsat pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert. En declaracions als mitjans, Català ha fet seu el discurs del ministre i ha assegurat que les llengües cooficials tenen el mateix tractament que el castellà i que "per tant no hi ha cap tractament desfavorable o que perjudiqui les llengües cooficials".

La consellera ha criticat aquells que en la seva opinió han resumit "tota una llei educativa en el tema lingüístic", i ha lamentat que alguns territoris hagin valorat la reforma educativa des d'un punt de vista més polític que no pas educatiu o pedagògic. Català ha dit que el més destacable de la llei és que "reforça l'autonomia pedagògica, que és el que ha sol·licitat tot el col·lectiu de l'ensenyament durant molts anys".

La consellera ha fet aquestes declaracions moments abans de la seva reunió amb la Federació de Centres d'Ensenyament de València (Feceval) per presentar l'avantprojecte de llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce, en les seves sigles en castellà). Segons la consellera valenciana, la nova llei respectarà la cooficialitat de llengües perquè el ministre Wert ha defensat que les llengües cooficials tindran el mateix tractament que el castellà.

stats