País Valencià 01/04/2022

El març va ser el mes plujós al País Valencià des dels anys 50

A la Vall d'Ebo, a la Marina Alta, març va tancar amb 1.091 l/m² acumulats

Ara
1 min
El riu Palància s'ha desbordat a la ciutat de Sagunt (Camp de Morvedre), ben a prop de la seva desembocadura.

ValènciaAl País Valencià, les pluges d'aquest març han sigut excepcionals i més pròpies d'un clima monsònic. A la Vall d'Ebo, a la Marina Alta, el mes s'ha tancat amb 1.091 l/m² acumulats, i a Barx, a la Safor, s'ha arribat a 1.050, segons dades de l'associació Avamet. A Eslida (Plana Baixa), a la serra d'Espadà, les acumulacions van arribar fins i tot als 373 l/m² en 24 hores, segons dades de la xarxa AVAMET, el que suposa el rècord diari a les comarques de Castelló.

Màxims de pluja mitjana mensual al País Valencià.

De mitjana han caigut més de 250 l/m², una dada que supera la de qualsevol altre mes amb dades des dels anys 50 segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). Ni tan sols a la tardor havia plogut mai tant en un sol mes al País Valencià. Una dada que és especialment xocant si es té en compte que fins ara els set mesos més plujosos al País Valencià s'havien donat sempre entre el setembre i el novembre, mai a la primavera.

La diferència entre mesos amb temporals històrics de tardor i aquest març del 2022 ha estat segons AEMET la torrencialitat, ja que mentre a la tardor es desenvolupen temporals molt violents d'una duració de 2 o 3 dies, el característic d'aquest mes de març ha sigut la persistència, amb un temporal principal que va durar 11 dies (entre el 16 i el 26) i un altre de secundari que en va durar cinc (entre el 3 i el 7).

stats