País Valencià 02/08/2019

La Mare de Déu de les Neus, alcaldessa perpètua de Calp per gràcia del PP i Cs

El govern local fa un nomenament honorífic a la patrona del poble

Lourdes García
1 min
Ana Sala (PP), alcaldessa de Calp, en una fotografia a la pàgina web de l'Ajuntament

País ValenciàL'alcaldessa electa de Calp, Ana Sala, del Partit Popular, ha aprovat al ple municipal d'aquest matí la proposta de concedir un nomenament honorífic a la patrona de la localitat, la Mare de Déu de les Neus, per convertir-la així en alcaldessa perpètua. El nomenament ha comptat amb el vot favorable dels 9 regidors del grup popular i dels dos de Ciutadans, els seus socis de govern en aquesta legislatura. Els sis regidors del PSPV, els dos de Compromís i els dos de Defendamos Calpe han votat en contra d'aquesta mesura.

Aquesta imatge religiosa no és, però, l'única que té aquest reconeixement. El precedent el marca el Santíssim Crist de la Suor, un altre dels patrons del poble, que també ostenta aquest estatus. Va ser l'any 1949, en plena dictadura franquista.

El secretari general dels socialistes a Calp, Marco Bittner, assegura que a l'alcaldessa la coneixen per "trobar a faltar el franquisme". Es refereix a unes declaracions que fa fer l'any 2016 a Facebook, quan era portaveu i regidora del Partit Polpular a Calp: "Ni dictadura ni leches. [Con Franco] Se vivía de maravilla. Yo viví feliz. En Calpe. Y no tengo ningún mal recuerdo ni resquemor ni nada de eso que ahora algunos quieren resucitar". Prèviament també va proposar donar el nom dels quatre primers alcaldes franquistes a quatre nous carrers de la localitat. Finalment, el govern local va rectificar i va oferir altres noms.

stats