País Valencià 14/06/2013

Mayor Oreja assegura que la crisi actual ni és política ni econòmica, sinó de "valors personals"

El vicepresident del grup parlamentari popular europeu impulsa una iniciativa per demanar a les institucions la protecció de l'ésser humà des de la seva concepció

Efe
2 min
Mayor Oreja ha presentat avui la seva iniciativa a València. / KAI FÖRSTERLING / EFE

ValènciaL'europarlamentari i vicepresident del grup parlamentari popular europeu, Jaime Mayor Oreja, ha afirmat avui que la crisi actual no és econòmica o política, sinó de "valors personals, de maneres de viure", i conseqüència d'"haver viscut per sobre de les nostres possibilitats".

Mayor Oreja ha presentat avui en una roda de premsa celebrada a València la campanya "One of us" ('Un de nosaltres' en anglès) per impulsar una iniciativa legislativa ciutadana a nivell europeu per demanar a les institucions comunitàries la protecció de l'ésser humà des de la seva concepció.

L'eurodiputat ha insistit que "vivim una crisi de valors" que, "per sortir-ne, exigeix un canvi d'actitud". "L'economia està internacionalitzada, ha renunciat un papa, s'ha donat la Primavera Àrab, han pres protagonisme països amb valors diferents dels nostres. Vivim temps nous, que comporten un debat cultural, no només polític", ha argumentat.

La iniciativa presentada a València, que fa uns mesos que està en marxa i que finalitzarà al novembre, ja ha aconseguit reunir 600.000 signatures –45.000 procedents d'Espanya–, i ha d'arribar al milió que marca la normativa perquè sigui elevada a la Comissió Europea i es debati en el si del Parlament i Consell europeus.

Com a president de la Fundación Valores y Sociedad, Mayor Oreja ha destacat que aquesta iniciativa no és política, sinó "dels ciutadans europeus", i impulsada en conjunt per associacions de 27 països que "per primera vegada es mouen en una mateixa línia".

El seu objectiu últim, segons ha concretat, és que la Unió Europea no doni suport ni financi accions que pressuposin o afavoreixin la destrucció d'embrions humans, així com que estableixi els instruments adequats de control sobre l'ús de fons "perquè aquests instruments no es facin servir per atemptar contra la vida humana".

stats