País Valencià 28/10/2017

Milers de valencians es manifesten "contra el feixisme i per les llibertats"

Un fort dispositiu policial ha envoltat la mobilització

Ara
2 min
Capçalera de la manifestació "contra el feixisme i per les llibertats".

ValènciaLa manifestació "contra la violència" patida durant el Nou d'Octubre i "per les llibertats" ha reunit milers de ciutadans a València en la que ha estat la resposta a les agressions infringides per grups d'extrema dreta com España 2000 o Yomus, la facció més radical dels aficionats del València CF, durant la diada del País Valencià.

La repercussió de les agressions, que van ser portada de molts informatius i que van provocar una pluja de crítiques contra l'actuació policial, ha propiciat una nombrosa presència de les forces de seguretat, que amb més d'un centenar d'efectius, han evitat la reproducció dels aldarulls. Amb aquest objectiu, han encerclat en diversos punts del centre de la ciutat els grups ultres, que en aquesta ocasió han estat molt reduïts i no han superat la cinquantena de ciutadans.

Alguns dels ciutadans que han increpat i insultats els manifestants.

El manifest final de la protesta ha destacat que el feixisme que "es va fer brutalment visible" el Nou d'Octubre "no va ser solament una acció per part de grups o partits d'ultradreta", ja que també "centenars de persones van participar de les agressions a través de càntics, insults o mostres de suport a les agressions".

"Ens hem organitzat per a parar aquest feixisme i ací hi ha un munt de gent lluitant en el carrer", ha celebrat el portaveu de la manifestació, Carles Urtubia, que també ha assegurat que amb aquesta marxa, els antifeixistes han "demostrat ser més, ser millors i més capaços de defensar la llibertat".

Urtubia ha defensat que la mobilització no es fa només pels atacs del Nou d'Octubre a València, sinó també "per la impunitat del feixisme arreu de l'Estat".

Alguns ciutadans han increpat i insultat els manifestants.

La situació que es viu a Catalunya amb la proclamació de la República i, alhora amb l'activació de l'article 155, ha estat ben present en la protesta amb consignes com: "La veu del poble no és il·legal". Els manifestants també han cridat proclames com: "València serà la tomba del feixisme" o el ja famós, "Els carrers seran sempre nostres".

Diversos manifestants han dut banderes del col·lectiu antifeixista, però també s'han pogut veure estelades i banderes republicanes espanyoles o comunistes.

Un jove amb un cartell per reclamar la dimissió de Juan Carlos Moragues.

Dimissió de Juan Carlos Moragues

Un altre dels elements predominants de la mobilització ha estat la petició de dimissió del delegat del govern, Juan Carlos Moragues, a qui els manifestants coresponsabilitzen per la violència del Nou d'Octubre, en considerar que la policia va tenir una actuació "permissiva".

stats