País Valencià 22/12/2016

La rifa de Nadal premia el País Valencià amb 51 milions d'euros

Europa Press
3 min
Una administració de València ha repartit més de 31 milions del segon premi de la rifa de Nadal.

ValènciaLa sort de la rifa de Nadal ha volgut somriure un any més al País Valencià repartint 51.160.000 euros. La majoria dels diners han anat a parar a localitats de València i Alacant ja que a Castelló la sort ha passat de puntetes atès que únicament ha rebut 256.000 euros dels més de 51 milions.

Una administració d'un centre comercial de València, alumnes d'un institut d'Elx, la Falla Vicente Castell Maiques, uns clavaris de Quart de Poblet, empleats de l'Hospital General de València i una penya d'Alacant s'han convertit aquest dijous en els protagonistes de la rifa de Nadal.

El primer pessic de diners que ha caigut al País Valencià ha estat a primera hora quan un quart premi, el 59.444, molt repartit arreu l'Estat, ha deixat nombrosos guanyadors a Casinos -una sèrie sencera-, a Alzira, a Gandia i a Alacant.

Gairebé una hora més tard, els nens de San Idelfonso han cantat el número 22.259, un cinquè premi que també ha repartit diners al País Valencià, amb una sèrie sencera venuda a Dénia, una altra a Manises i dècims solts a Bigastre, Benidorm o el Fondó dels Frares.

L'administració de Manises que ha venut part d'aquest cinquè premi, és a dir, 60.000 euros, porta repartint premis vuit anys consecutius i, en concret, el 2011 va somriure al PP quan aquest partit va repartir 796 dècims del número 53.404. Alguns dels afortunats en aquest sorteig van ser l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus i l'exalcalde de Manises i exvicepresident de la corporació provincial Enrique Crespo.

El 19.152 és un dels altres cinquens premis que ha repartit diners arreu el país, malgrat que en aquest cas només han estat 54.000 euros entre els municipis de València, Benidorm, el Pinós o Catral.

Mitja hora més tard arribava el segon premi del sorteig, repartit per tot l'Estat però amb molta incidència al país. I més en concret a la ciutat de València. El 4.536 ha deixat 31 milions d'euros al País Valencià -27.500.000 en 22 sèries i 3.500.000 en 28 dècims solts-.

Del segon premi, només a València l'administració del Centre Comercial El Saler, amb 15 sèries, ha repartit 18.750.000 euros. La lotera no donava crèdit al que veia. Emocionada i contenta per haver pogut repartir aquesta quantitat de diners, Amparo Alarcón ha manifestat que la seva germana li va dir aquest mateix dimecres que tenia un "pressentiment" i que anaven "a donar alguna cosa". I així ha estat.

Minuts més tard, prop de les 12 hores, la sort tornava a cridar a la porta. Un altre quart premi, el 7.211, deixava 4.200.000 entre els valencians. La majoria, 15 sèries, venudes a Benidorm i altres cinc en un altre municipi alacantí com és Pedreguer.

Entre els agraciats, una penya de Bolulla (Marina Baixa) ha repartit tres milions d'aquest quart premi amb la data de naixement de la filla d'un dels membres d'aquesta organització.

Un cinquè venut quasi íntegre

A València, l'alegria s'ha concentrat al barri de la Fontsanta, on s'havia repartit íntegrament el número d'un altre cinquè premi. El 70.264 venut per l'Administració número 119 de València, 'La bola de la sort', situada a la plaça Doctor Berenguer Ferrer. En total han venut 133 sèries i un dècim i va retornar 33. És a dir, des d'aquí s'han repartit 7.863.000 euros.

Els agraciats amb aquest premi han estat la Falla Vicente Castell Maiques, uns clavaris de Quart de Poblet, empleats de l'Hospital General de València i treballadors de Carrefour Gran Túria, que porten anys jugant al 70.264. A més, ha estat molt repartit entre els veïns d'aquest barri.

De València a Alacant de nou. Passats uns minuts, la sort ha tornat a viatjar cap al sud, concretament a Elx, on el número 91.197 ha deixat 7.560.000 euros. En aquest cas, alumnes de 2n de Batxillerat de l'IES Severo Ochoa de la localitat il·licitana han estat els encarregats de repartir 1,4 milions d'aquest premi. Els joves van triar aquest nombre per sufragar-se el viatge de finalització de curs i van repartir la sort entre el professorat i familiars al llarg de l'any.

A meitat matí, amb molts diners repartits ja pel país, els nens de San Idelfonso encara han donat més sorpreses als valencians amb dos cinquens premis més: el 60.272 i el 3.371. El primer d'ells, el 60.272, ha deixat 90.000 euros entre els valencians. Una sèrie sencera venuda des d'una administració de Mislata. El 3.371 ha repartit altres 42.000 euros, la majoria en la localitat valenciana d'Alcàsser.

stats