País Valencià 15/10/2013

Els grups de l'oposició dubten de la legitimitat de la victòria electoral del PP valencià en les eleccions de 2007

Els partits reclamen al president Alberto Fabra que doni explicacions sobre el presumpte finançament irregular del Partit Popular

Efe
2 min

ValènciaEls grups de l'oposició amb representació a les Corts Valencianes han considerat avui que la "legitimitat" del resultat de les eleccions autonòmiques de 2007 està "qüestionada", i han exigit al PP valencià explicacions i una investigació interna per esclarir si en aquests comicis els populars van finançar actes de campanya amb diners en negre, tal com assegura un informe de l'Agència Tributària elaborat en el marc de la investigació del cas Gürtel.

Per la seva banda, el portaveu del PP, Jorge Bellver, ha acusat l'oposició d'intentar de forma reiterada "jugar a tot", a ser acusació, fiscal i jutge alhora, i ha insistit que el partit té els comptes auditats i col·labora amb la Justícia. Per Bellver, l'informe de l'Agència Tributària sobre despeses electorals del PP del qual informen diversos mitjans de comunicació és "un document que forma part d'una instrucció", i l'important és que hi hagi una resolució judicial, que hauran de respectar tots els partits.

El portaveu en funcions del grup socialista, Rafael Rubio, ha assenyalat que l'informe d'Hisenda que detalla despeses electorals no reflectides en la comptabilitat del PP valencià de 2007 evidencia que aquest partit "ha jugat amb avantatge" sobre la resta, perquè "ha tingut un finançament il·legal" i "probablement" va cometre delicte electoral.

Rubio ha destacat que, segons aquests informes, hi ha tres milions d'euros que "sembla que no s'han comptabilitzat" per ser donacions "presumptament il·legals", per la qual cosa ha instat el president de la Generalitat Valenciana i del PP, Alberto Fabra, a comparèixer a les Corts i donar explicacions públiques sobre aquestes acusacions.

D'altra banda, la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha considerat que "el cercle s'estreny cada vegada més" al voltant del PP, ja que l'últim informe d'Hisenda dóna credibilitat al fet que hi ha hagut "un finançament no legal" del PP, per la qual cosa ara els tribunals han de determinar quines persones en són responsables.

Per Oltra, això suposa que la legitimitat del resultat electoral de 2007 "està en qüestió" i que es van fer "trampes" en les eleccions en no complir amb el límit de despesa en campanya electoral marcat per la llei, la qual cosa es pot anomenar "tupinada" i hauria de tenir "conseqüències penals gravíssimes".

També ha parlat de la qüestió la portaveu d'Esquerra Unida del País Valencià, Marga Sanz. La diputada d'esquerres ha assenyalat que el PP valencià governa "en frau electoral", ja que s'ha finançat "il·lícitament", especialment en un període en què li era "fonamental revalidar les seves majories absolutes", i per tant ha comès "suposadament il·legalitats per mantenir-se i perpetuar-se en el poder".

stats