País Valencià 19/03/2020

El País Valencià planta cara a l'ajornament de les Falles omplint els balcons de música

Milers de ciutadans han interpretat cançons festives amb motiu de la celebració de Sant Josep

Daniel Martín
1 min
Diversos músics interpretant els pasdobles 'Paquito el Chocolatero' i 'Amparito Roca' a les portes de les seves vivendes

ValènciaConvocats per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, aquest migdia a les 12 h milers de ciutadans del País Valencià han sortit als balcons de les seves vivendes per celebrar amb música el 19 de març, festivitat de Sant Josep, i dia gran de les Falles.

Tot i l'ajornament de la festa, provocat per la crisi sanitària generada per l'expansió del coronavirus, milers de valencians han volgut compartir amb la resta de la ciutadania aquesta jornada tan simbòlica i emotiva. Ho han fet interpretant, entre d'altres, els pasdobles Paquito el Chocolatero i Amparito Roca. De fet, i sota l'etiqueta #FestivalsdelsBalcons la xarxa s'ha omplert de vídeos de centenars de músics valencians que s'ha sumat a la convocatòria.

La gran participació en la convocatòria ha estat possible gràcies a què el País Valencià és el territori de l'estat amb més músics, 500.000, agrupats en 400 societats. A la celebració també s'hi ha afegit l’Escola Municipal de Tabal i Dolçaina d’Algemesí, que ha convocat els dolçainers i tabalers a interpretar cançons com La manta al coll i La muixeranga d’Algemesí.

stats