País Valencià 30/01/2019

El País Valencià aprova una llei que equipara el dret a l'accés als serveis socials amb el de l'educació i la sanitat

Les Corts han validat la norma que blinda la dotació pressupostària per garantir la prestació

Ara
1 min
Diputats de les Corts Valencianes i representants de col·lectius després d'aprovar la llei Serveis Socials Inclusius

ValènciaLes Corts Valencianes han aprovat aquest dimecres la llei valenciana de serveis socials, que atorga a aquesta prestació la consideració de serveis essencials i d'interès general, al mateix nivell que l'educació i la sanitat, un reconeixement que en la pràctica suposarà el seu blindatge i li garantirà una dotació pressupostària.

La legislació ha tirat endavant amb el suport de PSPV, Compromís i Podem, l'oposició del Partit Popular i l'abstenció de Ciutadans, i tanca una tramitació complexa que tindrà continuïtat amb el recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional que hi presentarà el PP per la "falta de transparència en la tramitació de la llei".

Entre les novetats principals que introdueix la norma destaca la creació de l'Institut Valencià de Formació, Qualitat i Recerca en Serveis Socials, que haurà de promoure la qualitat en els serveis, les prestacions i els recursos humans de la xarxa pública.

A més, el text garanteix l'accés al sistema públic valencià de serveis socials a totes les persones amb residència al País Valencià i incorpora el dret subjectiu d'accés al sistema de serveis socials garantint crèdit pressupostari.

stats