País Valencià 27/04/2021

La Plaça del Llibre d'Alacant manté l'assistència de públic tot i les restriccions per la pandèmia

La fira duplica les vendes amb els èxit de 'Valor, Maria!', 'Animetes santes' i 'Noruega'

Ara
3 min
Alguns dels visitants de la 5a Plaça del Llibre d'Alacant

ValènciaLa 5a edició de la Plaça del Llibre d'Alacant, celebrada aquest cap de setmana a la plaça del Port de la ciutat, va reunir 2.500 visitants, una assistència que iguala la del 2020, tot i que enguany no s'ha pogut comptar amb la presència de centres escolars, que l'any passat van suposar 500 visitants. És per això que els organitzadors han valorat molt positivament una edició que ha superat "totes les previsions" i les restriccions d'una pandèmia que "hi ha impedit l'accés a centenars de persones".

Com el 2020, segons els organitzadors –que no han ofert xifres concretes–, la fira de la literatura en valencià ha "doblat les vendes" de l'edició anterior. Enguany els títols més exitosos han estat l’adaptació de rondalles tradicionals Valor, Maria! (Andana), escrit per Joan Borja i il·lustrat per David González; el premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular, Animetes santes (Bullent), de Josep Lluís Santonja, i el poemari Tota flor sense cossiol (Edicions del Buc), del jove Joaquim Cano, premi Francesc Garriga.

Una altra novetat editorial que ha generat molt d'interès ha estat Noruega (Drassana), de Rafa Lahuerta, que va esgotar els exemplars de l'editorial. Canto jo i la muntanya balla (Anagrama), d’Irene Solà, també va assolir unes vendes "molt destacables", segons l'organització. Per acabar, destaquen la novel·la juvenil sobre el bombardeig del mercat d'Alacant durant la Guerra Civil Espanyola, 25 de maig (Edelvives), d’Isa Romero Cortijo, i Atles il·lustrat de les comarques valencianes (Caliu Espai Editorial).

Els organitzadors s'han felicitat perquè la llista de llibres més venuts haja estat dominada per les obres presentades per les editorials valencianes. “Un any més, l’aposta d’aquesta edició per la literatura infantil i juvenil i pel món educatiu ha tingut molt bona acollida per part de la ciutadania. De les diferents Places que se celebren al País Valencià, és molt interessant que la d’Alacant se centre en aquestes obres dirigides als més menuts, ja que són llavors de futur”, han explicat des de l’organització.

Cues per accedir al recinte de la 5a edició de la Plaça del Llibre d'Alacant.

Entre les activitats realitzades destaquen els homenatges al contacontes Llorenç Giménez, amb la presentació del recull Contes per a tu (Perifèric), i a l'escriptora Carmelina Sánchez-Cutilllas, designada Escriptora de l'Any per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb la presentació de La meva cambra més estimada, escrita pel fill de l’autora, Luis del Romero Sánchez-Cutillas.

“Per a nosaltres, que la Plaça se celebrara enguany a Alacant ja era tot un triomf. Però totes les nostres previsions s’han vist superades, tant en assistència com en vendes. Dissabte i diumenge l’aforament que teníem estigué al màxim durant tot el dia. Només podem donar les gràcies a totes les persones que ho han fet possible i a la ciutadania alacantina per apostar per la literatura en valencià”, han destacat des de l'organització.

La Plaça del Llibre d’Alacant és un projecte coordinat i organitzat per la Fundació pel Llibre i la Lectura, Escola Valenciana - La Cívica, la Universitat d’Alacant, l’Associació d’Editorials del País Valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Acció Cultural del País Valencià, el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques d’Alacant i l’Institut d’Estudis Catalans amb el suport de la direcció general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana.

stats