País Valencià 11/06/2014

La majoria absoluta del PP aprova suspendre un mes la diputada de les Corts Valencianes Mònica Oltra

La portaveu adjunta de Compromís no podrà desenvolupar el seu treball com a parlamentària i tampoc percebrà part del seu sou durant el temps de sanció

Salvador Almenar
2 min

ValènciaEl ple de les Corts Valencianes ha aprovat, amb els únics vots a favor del Partit Popular, la proposta de sanció a la diputada de la coalició Compromís Mònica Oltra per no abandonar el ple celebrat el passat 8 de maig després d'haver estat expulsada pel president del Parlament valencià, Juan Cotino. La proposta de sanció de la Mesa aprovada aquest dimecres pel ple de les Corts estipula que Oltra perdi durant un mes la seva condició de diputada.

Amb aquesta sanció, Oltra queda inhabilitada per desenvolupar el seu càrrec a les Corts Valencianes, no podent presentar iniciatives parlamentàries ni assistir a les sessions plenàries i a les comissions en el temps que dura la sanció. La decisió del ple del Parlament valencià implica que la diputada de Compromís no percebrà el total del seu sou mentre estigui sancionada. Perd els complements i únicament rebrà el sou base de diputada.

El ple ha aprovat la proposta de sanció amb 52 vots a favor del PP i 33 en contra del PSPV-PSOE -Esquerra Unida del País Valencià i Compromís no han votat perquè no han assistit al ple-. És la primera vegada en 31 anys que les Corts Valencianes aparten un diputat; una decisió que ha pres el ple en una votació tancada inclús als mitjans de comunicació, tal com estipula el reglament de les Corts Valencianes.

La Mesa de les Corts Valencianes va proposar la sanció arran els fets ocorreguts en el ple del passat 8 de maig, quan el president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, va suspendre la sessió després que va ordenar l'expulsió de la diputada de Compromís Mònica Oltra i aquesta es va negar a abandonar l'hemicicle.

Oltra es trobava discutint amb les diputades del PP Maira Barreras i Rita Barberá quan el president de la Cambra l'ha va advertir i va ordenar l'expulsió. La diputada va argumentat que no havia escoltat el tercer advertiment de Cotino a causa de l'enrenou provocat pels diputats de la bancada popular.

stats