País Valencià 24/11/2012

Isabel-Clara Simó i la falla Na Jordana, premis Miquelet d'Honor per la seva defensa de la llengua i la cultura

La 25a edició d'aquests guardons serveixen també per retre homenatge a la trajectòria musical del grup valencià Al Tall

Ara
2 min

ValènciaLa Societat Coral el Micalet ha celebrat aquesta tarda la 25a edició del lliurament dels premis Miquelet davant molts representants de la societat civil i cultural del País Valencià. Enguany, els guardonats han estat Francesc Adrià Cucarella, que amb la seva obra 'Arquitectura d'un buit' ha guanyat el premi Miquelet de Teatre 2012, Maria Lacueva i Lorenz, que ha aconseguit el premi Joan Coromines d'investigació per la seva obra 'Identitats femenines durant el franquisme. Resistències i compromisos de les escriptores valencianistes', i l'entitat Escola Valenciana, que ha estat reconeguda amb el premi Enric Soler i Godes.

El guardó Soler i Godes d'experiències pedagògiques ha estat atorgat a Escola Valenciana amb motiu dels greus atacs que pateix la totalitat dels serveis públics i, concretament, l'ensenyament públic. El jurat ha decidit concedir aquest premi a l'entitat perquè és "la millor opció de reforçar en la mesura del possible el treball desenvolupat per aquesta entitat" en favor de la llengua al País Valencià.

Com cada any, també s'han lliurat els prestigiosos Miquelets d'Honor que enguany han rebut, com a defensors de la llengua i la cultura del País Valencià, la falla Na Jordana, com a Miquelet d'Honor col·lectiu, i l'escriptora Isabel-Clara Simó, com a Miquelet d'Honor individual. El secretari de la Societat Coral el Micalet, Emili Mira, ha destacat que Na Jordana "és un exemple que han de seguir la resta de les falles, per la seva cura amb la llengua i la seva defensa constant". De la seva banda, el president de l'entitat, Tonetxo Pardiñas, ha destacat d'Isabel-Clara Simó no només "la gran qualitat com a escriptora", sinó també "el seu compromís i estima per la cultura i la llengua del País Valencià".

Abans de lliurar els tradicionals Miquelets d'Honor, la SC el Micalet ha volgut retre un sentit homenatge a Al Tall, que enguany ha anunciat que deixava els escenaris. "Grup amb un paper important en la nostra història com a país i que a la seu de la Societat Coral hi té la seva casa, ja que els començaments, quan eren València Folk, els va fer en aquest edifici", ha recordat el president de la SC el Micalet, Tonetxo Pardiñas.

stats