País Valencià 10/10/2016

Els grups polítics arriben a un acord per nomenar el president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació

El ple de les Corts Valencianes ha de ratificar el nomenament d'Enrique Soriano. Els membres del consell rector, punt de fricció entre els partits

Salva Almenar
2 min
El candidat Enrique Soriano, aquest matí a la comissió de Radiotelevisió Valenciana de les Corts.

ValènciaLes Corts Valencianes han aconseguit desencallar aquest dilluns l'engegada de la nova radiotelevisió pública valenciana amb la designació d'Enrique Soriano com el futur president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. El nomenament del candidat -proposat pel PSPV - ha obtingut ara el suport de tots els grups polítics després que la seva designació quedés en l'aire després de les reticències de Ciutadans i Partit Popular el passat mes de juliol. Amb tot, serà el ple de les Corts qui haurà de ratificar el nomenament de Soriano. La votació està prevista per al 19 i 20 d'octubre.

Enrique Soriano és actualment lletrat del Parlament valencià. Jurista de formació, els grups parlamentaris han destacat el perfil professional del candidat triat per posar en marxa el procés de constitució dels nous mitjans de comunicació públics valencians. La seva elecció és el primer pas necessari per reprendre les emissions.

Soriano, qui ha comparegut avui en la comissió parlamentària de Radiotelevisió Valenciana i l'Espai Audiovisual, ha reconegut que la tasca proposada no serà "fàcil" tot i que ha destacat que es tracta d'un "repte" que suposa fer front a les expectatives creades amb aquesta llei pel que fa a dotar al País Valencià d'uns mitjans de comunicació públics, en valencià i amb una economia "sostenible", un "desafiament en el qual no pot quedar al marge ningú que pugui aportar experiència i innovació".

Votació dels consellers

Després d'haver superat els entrebancs en la tria del president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, el principal punt de fricció entre els partits és la designació dels membres del consell rector de l'òrgan. Podem de moment veta la proposta del Partit Popular de nomenar Maite Fernández -experiodista de Canal 9 que ha treballat amb el govern del PP de la Generalitat- i per fer-ho evident els populars ha demanat que la votació dels membres del consell rector siguin nominals.

El PP demana en total 10 votacions, una per cada membre, mentre que els grups que donen suport al govern proposen quatre votacions, un per cada grup d'aspirants. La decisió de la manera en què es farà la votació la prendrà demà la junta de síndics.

stats