País Valencià 08/03/2013

L'Ajuntament de València aprova sancionar amb multes de fins a 2.000 euros a clients de prostitució

L'ordenança municipal contempla multar els proxenetes però no les prostitutes

Acn
2 min

ValènciaL'Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres una nova ordenança municipal que preveu multes de fins a 2.000 euros per als clients de prostitució i proxenetes. El text ha estat aprovat amb els vots favorables del Partit Popular i el Partit Socialista del País Valencià (PSPV) i preveu sancionar les infraccions molt greus entre 1.001 i 2.000 euros, les greus entre 301 i 1.000 euros i les lleus seran de fins a 300 euros.

Segons el consistori la nova ordenança farà que els ciutadans puguin utilitzar la via pública sense les "limitacions" que la prostitució provoca i "protegeix" els menors allunyant la prostitució dels entorns de parcs i centres d'estudis. L'ordenança prohibeix oferir, sol·licitar, negociar i acceptar, directament o indirectament, serveis sexuals retribuïts a l'espai públic quan aquestes pràctiques suposen excloure o limitar la compatibilitat dels diferents usos de l'espai públic.

Especialment prohibides estan les conductes en espais públics situats a menys de 200 metres de distància de centres docents o educatius en els que s'imparteixen ensenyaments del règim general del sistema educatiu, així com de parcs infantils. Aquestes es consideren infraccions molt greus.

També es prohibeix mantenir relacions sexuals retribuïdes a l'espai públic, encara que tinguin lloc a l'interior d'un vehicle, qualsevol acte d'exhibicionisme, proposició o provocació de caràcter sexual en espais públics encaminats a la captació de clients. L'ordenança inclou la promoció de serveis sexuals en tots els suports publicitaris existents al terme municipal de València, bé siguin de titularitat pública o privada, així com en tots els mitjans de transport urbà.

Els agents d'autoritat requeriran als presumptes infractors perquè cessin en la seva conducta, advertint-los que aquestes estan prohibides i que, si persisteix en la seva actitud, a més de denunciar la seva conducta podrien incórrer en la infracció de desobediència. Si després d'haver fet el requeriment dels observessin a les persones requerides realitzant alguna de les conductes l'agent procedirà a denunciar.

L'Ajuntament de València remarca que a través dels serveis socials informarà i ajudarà a tota persona que exerceixi el treball sexual al terme municipal i vulgui abandonar el seu exercici.

stats