País Valencià 13/11/2012

Rajoy: "Qui aixeca una barrera empobreix els ciutadans que s'hi queden darrere"

El president del govern espanyol explica que una de les seves reformes per sortir de la crisi és la llei de mercat únic, que esborrarà les fronteres entre els territoris de l'Estat

Salvador Almenar
1 min
Mariano Rajoy durant la inauguració del congrés de l'APD / CÁRDENAS / EFE

ValènciaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha explicat que una de les reformes que ajudarà a combatre la crisi que viu Espanya és la llei de mercat únic que implantarà el seu executiu i que homogeneïtzarà la regulació financera de les autonomies. "Qui aixeca una barrera empobreix els ciutadans que s'hi queden darrere", ha assegurat Rajoy en el discurs inaugural del congrés de l'Associació pel Progrés de la Direcció (APD) que se celebra avui a València.

Rajoy ha fet servir el seu discurs per justificar davant uns 1.500 directius i empresaris el seu programa de reformes "doloroses" però "necessàries" per "sortir de la crisi". El mateix president ha reconegut que n'hi ha moltes que no figuraven en el seu programa electoral, però ha defensat que la recuperació econòmica depèn de la implantació d'aquestes mesures. El cap del govern espanyol ha assegurat que l'objectiu que guiarà el seu mandat no és altre que contribuir al fet que "Espanya surti de la crisi, superi la recessió i torni a la via del creixement i la generació d'ocupació".

Per aconseguir aquest objectiu, Rajoy ha dit que les seves polítiques "són els instruments" necessaris. Unes polítiques que, segons ha explicat, estan encaminades a "enfortir l'estructura de la Unió Europea, el funcionament correcte de la unió monetària, la contenció de la despesa pública i la reducció dels costos del finançament del deute".

Tot i que Rajoy ha anunciat que encara queda un "llarg camí de reformes", ha assegurat que ja han començat a donar resultats, i que permetran que Espanya "torni a créixer el 2014".

stats