País Valencià 04/05/2017

La recollida d'avals accentua la divisió del PSPV i debilita el lideratge de Ximo Puig

Pedro Sánchez hauria recollit 8.105 suports al País Valencià, davant dels 5.400 de Susana Díaz i els 1.000 de Patxi López

Daniel Martín / Efe
2 min
Pedro Sánchez entonant la Internacional en el tancament d'un acte a Burjassot

ValènciaPedro Sánchez hauria recollit més de 8.105 avals al País Valencià per presentar-se a les primàries del proper 21 de maig per liderar el PSOE, mentre que Susana Díaz hauria rebut el suport de 5.400 socialistes valencians i Patxi López d'uns 1.000.

Així ho han donat a conèixer a l'agència Efe fonts de les tres candidatures, el que suposaria que al País Valencià en total s'haurien recollit uns 14.500 avals, al voltant del 85% de la militància del PSPV-PSOE, que supera els 17.000.

Si es confirmen aquestes dades, i, sobretot, si després es transformen en vots en el congrés de maig, el lideratge de Ximo Puig, qui no ha dubtat a donar suport a Susana Díaz, quedaria seriosament afeblit, ja que tot i la mobilització de la direcció valenciana i dels alcaldes de ciutats com Ontinyent, Xàtiva o Gandia en favor de la dirigent andalusa, la militància hauria preferit majoritàriament Sánchez.

Des de la candidatura de l'exsecretari general han destacat que si es compleixen les dades haurien doblat els avals recollits en 2014, 8.105 (el 56% del total) davant dels 4.102 aconseguits ara fa tres anys. La major part dels suports rebuts per Sánchez al País Valencià procedirien de la província de València, on els avals haurien ascendit fins els 5.100.

Per la seva banda, la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha recollit uns 5.400 avals, entre ells el del president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, als quals caldria sumar els que han arribat directament a la seu nacional del PSOE, que xifren en uns 300 o 400. Sobre la diferència de suports entre Díaz i Sánchez, fonts de la campanya de la presidenta andalusa insten a esperar que el comitè de garanties del partit validi els avals de cada candidat abans de fer valoracions.

El tercer candidat en aquestes primàries, Patxi López, hauria aconseguit al País Valencià al voltant de 1.000 avals.

A nivell estatal, Susana Díaz ha reunit 62.617 avals, davant dels 57.369 de Pedro Sánchez i els 12.000 de Patxi López.

stats