País Valencià 18/07/2017

Renfe suspèn amb un dia de sou i feina el treballador que va acusar de "pancatalanista" el conseller Marzà

El compte Rodalies València va piular al febrer que el decret de plurilingüisme és una norma dissenyada "a l'antull d'Escola Valenciana"

Acn / Ara
2 min
Dos usuaris esperen el pas del tren a l'estació de Montcada Bifurcació, de la línia R3 de Rodalies.

ValènciaRenfe ha sancionat amb un dia de sou i feina el treballador que va utilitzar el compte oficial de Twitter de Rodalies València per piular que el decret de plurilingüisme del govern valencià és una norma dissenyada "a l'antull d'Escola Valenciana, de la qual és membre distingit el pantacatalanista senyor Marzà".

Així ho ha comunicat aquest dimarts la coalició Compromís al Senat, que havia sol·licitat la identificació del treballador i la presa de mesures sancionadores, així com la informació sobre l'expedient obert.

Sanció "ridícula i ocultada durant 5 mesos"

Compromís ha criticat que el govern espanyol no ha donat la informació sobre un expedient tancat al mes d'abril, un fet que ha qualificat "d'inadmissible" i que ha atribuït al fet que es tracta d'una sanció "ridícula, ocultada gairebé durant 5 mesos".

Des de la coalició han lamentat que les respostes del govern espanyol hagin sigut "desinformatives i de només tres línies, el que deixa clara la seva transparència i la independència dels responsables d'informar i respectar els drets dels senadors i diputats que utilitzen les vies adequades en l'acció política, no com el Twitter", han indicat en un comunicat.

Imatge del tuit publicat per Rodalies València

Per al senador valencià i portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, "els operadors comercials especialitzats han de ser apartats del perfil oficial de Twitter de Renfe si no saben contenir el seu 'mamporrerisme'". En la seva opinió, la companyia "ha quedat molt retratada amb una sanció tan minimalista que demostra que només pretén sortir del pas en un expedient que, queda clar, no volia ni obrir".

Així mateix, Mulet ha remarcat que en la resposta també s'eludeix la informació sobre la posada en marxa d'actuacions preventives per garantir que des del compte oficial no es produeixin atacs cap a un càrrec o representant polític, o si l'autor del tuit, a més de demanar disculpes a Renfe, ho ha fet també al conseller valencià de Cultura i Educació.

El tuit va ser publicat en el compte oficial de Rodalies Renfe València en resposta a una informació del diari 'Las Províncias' i va ser rectificat posteriorment amb el text "Renfe lamenta el tuit emès avui per error en aquest compte, no comparteix aquesta opinió, demana disculpes i prendrà mesures perquè no es repeteixi".

stats