Successos

Rescaten amb un dron una jove que s'ofegava en una platja de Santa Pola

El servei de rescat amb aeronaus no tripulades ja és present en 20 municipis del País Valencià

2 min

ValènciaUna jove de 19 anys que va quedar atrapada pel corrent marí en una platja de Santa Pola (Baix Vinalopó) va poder ser rescatada gràcies a la intervenció d'un dron que la va localitzar quasi 300 metres mar endins i li va llançar dues armilles salvavides. L'ajuda que li va oferir l'aparell va ser clau perquè la dona no s'enfonsés fins que van arribar dos socorristes amb motos d'aigua minuts després.

La Generalitat Valenciana ha reforçat aquest estiu la vigilància en algunes platges d'una vintena de municipis amb aquestes aeronaus no tripulades. Gràcies al dron, la jove va rebre els elements de flotació en només 40 segons. De fet, i segons destaquen des del Servei d'Emergències de la Generalitat Valenciana, no va necessitar ser hospitalitzada. I això que la primera armilla no es va inflar, però el pilot ho va detectar i en va llançar una de segona, que l'aparell sempre porta incorporada per casos de fallida o per si cal assistir més d'una persona.

Després de l'incident, la dona es va acostar al pilot per agrair-li la seva ràpida intervenció. "El dron m'ha salvat la vida, estava exhausta i el corrent no em deixava eixir de la mar", va manifestar la banyista.

Una norantena d'intervencions

El servei de rescat amb aeronaus no tripulades és part del projecte Platges Segures de la Generalitat Valenciana ja present en 20 municipis costaners. Segons el Servei d'Emergències de la Generalitat Valenciana, les aeronaus no tripulades s'han convertit en una eina "summament útil" que permet la detecció ràpida i el salvament de persones que estan en perill a la mar. Durant aquest estiu, els drons de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ja han fet 87 intervencions en tot el País Valencià, han realitzat 637 vols i han recorregut 1.611 quilòmetres de costa.

stats