País Valencià 26/06/2013

Compromís convida Escola Valenciana i les societats musicals a la reunió amb Wert per parlar de la Lomqe

Joan Baldoví estarà acompanyat d'ambdues entitats per poder explicar al ministre d'Educació les conseqüències que tindrà la llei al País Valencià

Ara
2 min

ValènciaEl diputat de Compromís al Congrés Joan Baldoví visitarà demà el ministre José Ignacio Wert en la ronda que el titular d'Educació, Cultura i Esports ha iniciat amb els partits polítics per explicar els motius de la reforma educativa que proposa amb la Lomqe. Baldoví, però, no hi anirà sol sinó que estarà acompanyat pel president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, i el president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Josep Almeria.

La intenció del diputat nacionalista és que siguin ells dos els que expliquin al ministre Wert la realitat cultural valenciana i les conseqüències que tindria l'aprovació de la reforma per a la formació musical i l'ensenyament en valencià. Baldoví ha explicat que "aquestes entitats poden fer una exposició molt clara al ministre de com és la realitat cultural i educativa del poble valencià".

També, segons ha dit Baldoví, el president d'Escola Valenciana i de la federació de bandes de música podran explicar al ministre Wert "la importància que tenen en la cultura i en l'ensenyament les nostres bandes i l'ensenyament musical i com l'escola en valencià ha servit per recuperar la nostra llengua i, al mateix temps, estimula i fomenta l'estudi i el coneixement d'altres llengües".

Pel diputat de Compromís, la nova llei que planteja José Ignacio Wert suposa "retrocedir en el temps", i perquè el ministre ho entengui, el seu partit ha volgut convidar "els grans perjudicats de la seva reforma" perquè l'hi puguin explicar. Baldoví ha assegurat que la Lomqe "suposarà un greu atac a les senyes d'identitat del poble valencià, malgrat el silenci servil del Partit Popular de la Comunitat Valenciana".

Baldoví també ha informat que Compromís no ha pogut tindre ponents en les 50 compareixences que es faran al Congrés dels Diputats i en què parlaran experts i implicats en la reforma educativa. Segons ha comentat el parlamentari valencianista, "de les 50 compareixences el PP se n'ha adjudicat quasi la meitat, i les altres formacions han aconseguit pràcticament tota la resta".

De les tres compareixences que quedaven per al grup mixt, Compromís no ha tingut opció de fer la seva proposta tot i que, segons informa la coalició en un comunicat, la seva intenció era que hi "participés el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV), per mostrar la postura contrària i pràcticament majoritària dels docents del País Valencià a la contrareforma educativa de Wert".

stats