País Valencià 22/10/2013

Radiotelevisió Valenciana ha perdut 233 milions en contractes futbolístics des del 2002, segons Esquerra Unida

El diputat Ignacio Blanco denuncia que l'empresa es gasta 3 milions d'euros a l'any en el Vila-real CF mentre els tribunals jutgen un ERO que ha fet fora 1.000 empleats

Ara
2 min

ValènciaEl portaveu adjunt d'Esquerra Unida del País Valencià a les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha denunciat aquest dimarts que Radiotelevisió Valenciana (RTVV) s'ha gastat des del 2002 en contractes amb equips de futbol i empreses audiovisuals pels drets d'emissió i retransmissió dels partits un total de 465 milions d'euros, dels quals només hi ha hagut un retorn de 232 milions.

Blanco ha lamentat que el mateix dia que es fan públiques aquestes dades de la Sindicatura de Comptes, al Tribunal Superior de Justícia valencià s'estigui celebrant "el judici sobre l'ERO a RTVV, que ha deixat al carrer un miler de treballadors". El diputat d'esquerres ha dit que l'empresa pública es va gastar aquesta "esgarrifadora xifra" en "una bombolla futbolística sense precedents, de la qual encara és vigent el contracte amb el Vila-real CF".

El portaveu adjunt d'EUPV ha fet pública també la resposta rebuda de la directora general de RTVV –en lletra tan menuda que ha calgut una lupa per poder-la llegir– a 23 preguntes formulades sobre la despesa de RTVV en el negoci del futbol. "Un indecent malbaratament de diners públics en benefici de clubs privats, amb preus per damunt del mercat, amb retorns molt inferiors o inclús inexistents, amb pagaments multimilionaris per partits amistosos, drets audiovisuals de les mascotes, etc. Era l'època de Camps 'el malbaratador'", ha dit Blanco.

El portaveu d'EUPV ha denunciat, a més, que RTVV encara té vigent un contracte amb el Vila-real CF "per drets sense cap rendibilitat econòmica. Exigim que no es pagui ni un euro. És insostenible regalar-li al club gairebé tres milions d'euros anuals quan s'ha executat un ERO que ha deixat 1.000 persones al carrer, quan s'ha fet desaparèixer el Canal Nou 2, i mentre no es paguen las beques de menjadors i llibres, es retalla en dependència, sanitat o discapacitat".

Blanco ha criticat d'una banda la confidencialitat d'aquest contracte, "quan estem parlant de diners públics", i ha recordat que el PP a les Corts Valencianes "està obstaculitzant la nostra tasca de control desviant una pregunta sobre aquest assumpte a la directora general de RTVV en una comissió, la de Radiotelevisió Valenciana, que pràcticament no es convoca mai".

stats