País Valencià 23/09/2013

Radiotelevisió Valenciana, declarada responsable civil subsidiària d'un presumpte cas d'assetjament sexual

La jutge imposa 30.000 euros de fiança a l'empresa pública d'acord amb la petició de les tres persones que van denunciar el cas

Acn
2 min

ValènciaEl jutjat d'instrucció número 1 de Paterna (l'Horta) ha imposat una fiança de 30.000 euros a Radiotelevisió Valenciana (RTVV) com a responsable civil subsidiària en un presumpte cas d'assetjament sexual a tres treballadores.

La jutge ha acceptat la petició de les denunciants argumentant que l'acusat, l'exsecretari general de l'empresa pública Vicente Sanz,"es va prevaldre del seu lloc de treball" per a la comissió dels delictes, el que va causar en les víctimes "una situació greument intimidadora i humiliant", segons ha informat Intersindical Valenciana, sindicat personat com acusació.

Els fets, units a la utilització de les instal·lacions, fan de RTVV responsable civil subsidiària en cas que Sanz no atengués a la responsabilitat econòmica. La jutge obre un període de 24 hores perquè RTVV dipositi la quantitat requerida i altre període de tres dies per presentar un recurs contra aquesta decisió.

Intersindical Valenciana ha explicat en una nota de premsa que confia que la nova directora general de l'ens, Rosa Vidal, no presenti recurs perquè fins ara RTVV només s'havia personat en la causa amb procurador, "el suficient per a recollir la documentació i sense exercir cap acció judicial".

El sindicat ha recordat que l'empresa ni tan sols va arribar a obrir expedient informatiu a Vicente Sanz després d'aquestes acusacions i ha assenyalat que espera que no es presenti recurs i que es permeti que la causa passi a l'Audiència de València per a la qualificació de les parts i el judici oral. "Han passat tres anys i mig des de la denúncia de les tres treballadores i és hora ja que la justícia es pronuncie", manifesta el sindicat.

Després d'aquesta petició de fiança, es dóna per finalitzada la fase d'instrucció. El pròxim 2 d'octubre, l'acusat Vicente Sanz acudirà de nou a Paterna per al que es coneix en l'àmbit judicial com a "indagatòria". La magistrada li prendrà declaració i li recordarà que es troba processat.

stats