Successos

Evolució favorable de l'incendi forestal al municipi valencià de Toga

El fum havia obligat a confinar els residents, que ja han pogut tornar als seus habitatges

ARA
1 min
Mitjans aeris en els treballs d'extinció de l'incendi que afecta el municipi valencià de Toga.

ValènciaEl Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha informat de l'"evolució favorable" de l'incendi forestal que s'ha declarat aquesta matinada al municipi valencià de Toga, a la comarca de l'Alt Millars. Amb tot, els efectius d'extinció han condicionat aquest pronòstic a l'evolució de la situació meteorològica, atès que a la zona el vent bufa amb una intensitat moderada, amb una força que està previst que augmenti durant el cap de setmana.

Precisament el vent, que durant la matinada ha bufat fort, i la possibilitat que el fum afectés els 40 veïns d'aquest petit municipi de muntanya havien obligat a confinar preventivament els residents, en una mesura que s'ha aixecat poc després de les 11 del matí, tal com ha informat la delegada del govern espanyol al País Valencià, Pilar Bernabé. Segons la representant de l'executiu estatal, l'incendi ja no "compromet la seguretat del municipi". Bernabé també ha detallat que sí que es manté el tall de la carretera CV-20 en el tram que uneix aquesta localitat amb la població veïna de Torre-xiva.

Per controlar el foc, l'origen del qual encara es desconeix, cinc vehicles aeris i deu unitats de bombers treballen a la zona.

stats