País Valencià 23/10/2012

Els "10 minuts" que necessitava Sonia Castedo per defensar la seva innocència acaben en tres dies de declaració

L'alcaldessa d'Alacant està imputada en el cas Brugal pels presumptes delictes de suborn i tràfic d'influències, acusada d'haver beneficiat el constructor Enrique Ortiz

Ara
2 min
L'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, a la seva arribada al TSJ valencià

ValènciaAquest matí ha acabat la declaració de l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, en el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià per la seva presumpta implicació en una de les causes que investiga el cas Brugal. Des de divendres passat, Castedo ha intentat defensar la seva innocència assegurant que no va facilitar a l'empresari Enrique Ortiz els plànols del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat abans de fer-se públics. Així, doncs, Castedo ha necessitat moltes més hores dels seus famosos "10 minuts" per convèncer –en el cas que ho hagi aconseguit– el tribunal de la seva innocència.

Durant els tres dies que ha durat la seva declaració, l'alcaldessa d'Alacant ha reiterat que l'empresari Ortiz no es va beneficiar de la modificació del PGOU de la ciutat i ha assegurat en diverses ocasions que ella no va rebre cap regal del constructor. Davant les acusacions que apunten que la regidora podria haver rebut de mans de l'empresari un cotxe 'Mini', uns viatges a Andorra i altres a Eivissa a bord del iot d'Ortiz, Sonia Castedo ha assegurat que tot ho ha pagat amb els seus diners.

L'advocat de Castedo ha sol·licitat aquest matí la nul·litat dels interrogatoris que li han practicat a la seva client en entendre que molts d'ells no s'ajustaven als fets jutjats, però el jutge instructor ha declinat la petició perquè, segons el seu parer, no s'ha fet d'acord a la llei del poder judicial. Avui era el torn de les preguntes de les acusacions però Castedo ha declinat contestar aquests interrogatoris perquè ha considerat que "responen a interessos polítics".

El diputat valencià i exalcalde d'Alacant, Luis Díaz Alperi, haurà de declarar finalment el proper dia 5 de novembre. Alperi havia estat citat a declarar el mateix dia que Castedo, però la durada de l'interrogatori de l'actual alcaldessa ha propiciat aquest canvi en el calendari de declaracions. Luis Díaz Alperi també està imputat en la causa acusat dels delictes de suborn i tràfic d'influències.

stats