País Valencià 12/12/2017

El Teatre Lliure prepara un homenatge al compositor i pianista valencià Carles Santos

L'artista va morir el 4 de desembre als 77 anys

Acn
1 min
Carles Santos

ValènciaEl Teatre Lliure ha anunciat que prepara un homenatge per al compositor i pianista valencià Carles Santos. Es tracta d'un espectacle que portarà per nom 'Un Santos (sense Santos)', que recordarà la figura d'un artista que va col·laborar amb aquest complex cultural des de la seva primera temporada.

Carles Santos, que va morir el 4 de desembre als 77 anys, a més de compositor i director musical també va exercir altres disciplines artístiques, com la fotografia, el cinema, la literatura i l'escultura.

Una de les peces musicals més difoses de Santos va ser la fanfara d’obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona, l’any 1992, en què al final un mosaic humà saludava el món amb la paraula 'Hola!'. El compositor també va posar música a l’espectacle de Comediants de clausura dels Jocs i també va crear la música dels Paralímpics.

Entre el seu palmarès destaca el Premi Nacional de música del ministeri de Cultura en la modalitat de composició, els Premis Nacionals de composició i teatre de Catalunya i el premi Ciutat de Barcelona a la projecció internacional. L'autor valencià també havia rebut la Creu de Sant Jordi i el Miquelet d'Honor de la Societat Coral El Micalet de València.

stats