País Valencià 11/01/2013

L'oposició demana al PP valencià que la sentència del Constitucional posi fi a l'ús polític de l'aigua

L'alt tribunal desestima el recurs presentat per la Generalitat Valenciana el 2004 contra la derogació del transvasament de l'Ebre aprovada llavors pel govern espanyol

Acn
1 min

ValènciaLa sentència del Tribunal Constitucional (TC) que desestima el recurs del govern valencià contra la derogació del transvasament de l'Ebre ha propiciat la reacció de gairebé tots els grups polítics valencians de l'oposició. Compromís i Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) han coincidit aquest divendres a assenyalar que la sentència ha de servir per acabar amb l'ús partidista que ha fet el Partit Popular valencià sobre l'aigua de l'Ebre.

Per la seva banda, el portaveu de la coalició nacionalista, Enric Morera, ha dit que confia que s'acabi amb "una confrontació tan estèril com va ser l'anomenada guerra de l'aigua, fomentada únicament amb interessos urbanístics". Per Morera, la decisió del TC "és una sentència molt important per a tots aquells que volem una nova cultura de l'aigua" i que ha d'encetar un nou camí "perquè l'aigua no sigui un element de conflicte entre territoris".

També ha valorat positivament la sentència de l'alt tribunal la diputada d'EUPV Esther López Barceló, que ha dit que confia que la decisió acabi amb el "boicot" a altres infraestructures i mesures de racionalització. Esther López ha afegit que el PP únicament ha "entorpit" aquestes mesures per tal de treure rèdit electoral i ha dit que les infraestructures podrien haver dut l'aigua necessària als agricultors del camp valencià.

El vicepresident del govern valencià, José Ciscar, ha evitat valorar la sentència del Constitucional "fins que no s'estudiï". Així, el número dos de l'executiu d'Alberto Fabra ha preferit no fer pública la posició de la Generalitat Valenciana després de conèixer la resolució del TC sobre el recurs que el 2004 va presentar el govern valencià, aleshores presidit per Francisco Camps, en contra de la derogació del transvasament de l'Ebre.

stats