FOTOGRAFIA
País Valencià 07/03/2013

La Marilyn més íntima vista per l'agència Magnum

La mostra 'Tentación-Es Marilyn' a València reuneix una trentena de fotografies de l'actriu convertida ja en una de les icones més representatives de l'època d'or de Hollywood dels anys 50 i 60

Efe
2 min

ValènciaL'exposició fotogràfica 'Tentación-Es Marilyn', de l'agència Magnum Photos, ofereix l'oportunitat d'endinsar-se en el perfil professional i íntim de Marilyn Monroe. L'exposició es podrà veure a la Fundació Bancaja de València des del 7 de març fins al 6 de juliol.

Hi ha imatges amb escenes dels rodatges de pel·lícules com 'El príncep i la corista', 'Vides rebels' o 'La temptació viu a dalt', film del qual s'inclou la famosa instantània amb el seu vestit blanc sobre una tapa del metro de Nova York. El visitant podrà contemplar en grans panells una Marilyn captada en diverses postures: amb l'esquena nua en una cadira de formes corbes, els seus passos de ball al camp, saltant amb gest innocent, entre els llençols blancs al llit i pentinant-se davant el mirall. Les imatges permeten veure l'actriu al costat d'altres personatges cèlebres de l'època amb els quals va compartir repartiment i experiències personals, com Laurence Olivier, Montgomery Clift, Clark Gable, John Huston i Arthur Miller.

Els fotògrafs de Magnum

En aquesta mostra s'ofereix un retrat múltiple, intimista i melancòlic de Marilyn captat per les càmeres dels fotògrafs de l'agència: Eve Arnold, Bruce Davidson, Elliot Erwitt, Philippe Halsman, Erich Hartmann, Bob Henriques i Inge Morath. Els set autors de les fotografies pertanyien a Magnum Photos, agència de caràcter cooperatiu fundada l'any 1947 per Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, George Rodger i David Seymur, amb la qual Marilyn va mantenir un estret contacte.

És la primera vegada que s'ofereix a Europa una exposició sobre Marilyn Monroe procedent dels fons de l'agència Magnum, segons ha recalcat en roda de premsa el comissari de la mostra, Fernando Castro, acompanyat per la directora d'exposicions de Magnum Photos, Emmanuelle Hascoët, i pel vicepresident de la Fundació Bancaja, Vicente Montesinos.

Al costat de les fotografies s'inclou una àmplia selecció de declaracions de l'actriu, extretes fonamentalment de 'My Story', les memòries que va escriure en col·laboració amb el guionista nord-americà Ben Hecht.

stats